НАБУ проводило обшук у експомічника Пашинського

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку провели слідчі дії в житлі експомічника члена українського парламенту минулого скликання.
Сергій Пашинськийфото: LIGA.net

Детективи Національного антикорупційного бюро провели обшуки в будинку, в якому проживає колишній помічник народного депутата минулого скликання Сергія Пашинського Микола Кузьма у справі можливих оборудок в оборонці.

Про це йдеться в ухвалі Вищого антикорупційного суду, повідомляє «Слово і Діло».

НАБУ розслідує кримінальне провадження за фактами можливого заволодіння державним майном та зловживання службовим становищем вищими посадовими особами Міністерства внутрішніх справ України, Національної гвардії України, Міністерства оборони України та комітету Верховної ради України з питань національної безпеки та оборони. За версією слідства, ці особи впродовж 2015-2019 років, всупереч інтересам служби, діючи умисно в інтересах ТОВ «Українська бронетехніка» створили можливість для укладання контрактів з вказаним підприємством щодо поставки бронетехніки для потреб ЗСУ, МВС України, НГУ, яка відбулась за завищеними цінами. Детектива вважають, що сама техніка виявилась неякісною, що спричинило тяжкі наслідки у вигляді збитків державному бюджету України.

У межах цієї справи детективи провели обшук у колишнього помічника Пашинського Миколи Кузьми, який є братом Олександра Кузьми – директора ТОВ «Українська бронетехніка». Тому НАБУ вважає, що колишній помічник нардепа може бути причетний до кримінального провадження і вирішили провести у нього обшук. Під час слідчих дій детективи вилучили у Кузьми два мобільні телефони iPhone 11 Pro Max, Xiaomi МІ 8, а також планшет Apple iPad Pro 11.

Оглянувши планшет, детективи знайшли на ньому листування щодо броньованих автомобілів, їх бронювання тощо та електронні документи щодо поставки (закупівлі) броньованих автомобілів. На телефоні Хіаоmі МІ 8 знайшли записи в календарі пов'язані зі справою, а на iPhone 11 Pro Max – виявлено документи та переписку щодо виробництва СБА «Варта» та СБА «Новатор», їх фінансування, відгуків про вказані автомобілі, акт випробувань СБА «Варта». Тому вказане постановою детектива визнано речовими доказами.

Нагадаємо, 24 лютого НАБУ провело обшук в житлі екснардепа Пашинського.

Раніше НАБУ обшукало митний пост «Ягодин» у межах справи про контрабанду. Також детективи провели обшук у директора фірм, підконтрольних братам Дубневичам.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: