НАБУ провело обшук у сумському Держгеокадастрі

Читать на русском
Антикорупційні правоохоронні органи провели слідчі дії в Сумах у приміщенні Державної служби України у земельній справі.

Детективи Національного антикорупційного бюро провели обшуки у приміщенні Головного управління Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру (Держгеокадастру).

Про це журналісту «Слово і Діло» повідомили джерела в правоохоронних органах.

За словами співрозмовника, слідчі дії відбувалися 25 лютого у межах справи про можливе заволодіння 2 тисячами гектар особливо цінної землі, яка перебувала у користуванні державних підприємств, підпорядкованих Національній академії аграрних наук України.

Як відомо, НАБУ і САП раніше повідомили про підозру восьми особам у справі заволодіння особливо цінною землею під Києвом у Чабанах. Нещодавно цю справу передали до суду. Серед обвинувачених наступні: експрезидент НААН Василь Петриченко; віце-президент академії Ануш Балян; керівник дослідного господарства «Чабани» Олександр Іщук; директор Інституту землеробства Віктор Камінський; науковий співробітник Інституту землеробства Іван Шевченко; академік НААН Світлана Ковтун; колишній заступник начальника ГУ Держземагенства у Київській області Станіслав Губін; начальник управління державного земельного кадастру цього ГУ Роман Кучер та працівник СБУ Віталій Оборський.

Нагадаємо, НАБУ також повідомило про підозру чинному президенту НААН Ярославу Гадзалу та ще чотирьом особам у причетності до незаконного відчуження 15 га особливо цінних земель НААН. Крім Гадзала підозрюваними є наступні особи: директор Інституту садівництва НААН Ігор Гриник; перший проректор Національного університету біоресурсів і природокористування України Ігор Ібатуллін; віце-президент, головний вчений секретар НААН Анатолій Заришняк і директор Національного наукового центру «Інститут виноградарства і виноробства» ім. В.Є. Таїрова НААН В'ячеслав Власов.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: