НАБУ провело ще три обшуки у справі про заволодіння коштами УЗ

Читать на русском
Національне бюро провело слідчі дії у нежитлових та житлових приміщеннях двох приватних бізнесменів, які фігурують у справі.

Детективи Національного антикорупційного бюро у межах справи про можливе заволодіння 28 млн грн ПАТ «Укрзалізниця» у змові зі службовими особами приватних компаній на купівлі вугілля провели обшуки у керівників комерційних фірм.

Про це йдеться в ухвалах Вищого антикорупційного суду, повідомляє «Слово і Діло».

Як встановило слідство, службові особи філії «Пасажирська компанія» УЗ спільно зі службовими особами ТОВ «Коларес-Брокерс», ТОВ «НВП Бізнес Альянс», ТОВ «Праймтехпостач», ТОВ «Вуглеторфзбагачення» і ТОВ «Паливторг» упродовж 2018-2019 років могли заволодіти 28 млн грн УЗ під час закупівлі вугілля кам'яного марки ДГ. У НАБУ допускають, що вугілля могли придбати за завищеною ціною.

Детективи провели обшук у нежитлових приміщеннях, які використовує директор ТОВ «Інноваційні кабельні рішення» Євген Усатенко та вилучили там два жорсткі диски. Детективи встановили, що Усатенко нібито має відношення до діяльності ТОВ «Праймтехпостач» та ТОВ «Скай кепітал груп», які відповідно до податкової звітності здійснювали поставки вугілля для ТОВ «Коларес-Брокерс» в 2018 та 2019 роках. При цьому, під час обшуку приміщень, які використовуються директором ТОВ «Інноваційні кабельні рішення», відшукані документи стосовно діяльності ТОВ «Праймтехпостач» та ТОВ «Скай кепітал груп», що дає обґрунтовані підстави вважати про можливу наявність на вилучених накопичувачах інформації (відомостей), які мають значення для кримінального провадження.

Також детективи обшукали житло колишньої директорки ТОВ «Коларес-Брокерс» Марії Яхніної і офіс керівника ТОВ «Коларес», АО «Коларес» Антона Лященка. У першої детективи вилучили мобільний телефон HUAWEI P smart+, на якому знайшли листування, зміст якого стосується ТОВ «Праймтехпостач», ТОВ «Коларес-Проект»; листування та дзвінки з деякими абонентами; листування з використанням електронної поштової скриньки Gmail, де зберігаються відомості про ТОВ «Праймтехпостач», ТОВ «Коларес-Проект». Водночас детективи не змогли зайти в Telegram через наявну систему логічного захисту, а власниця телефону відмовилася надати доступ до месенджера. Тому телефон визнали речовим доказом, а судом на нього накладено арешт.

У керівника ТОВ «Коларес» Лященка детективи вилучили ноутбук і флешку. Також під час обшуку виявлено документи, які стосуються діяльності ТОВ «Коларес-Брокерс», ТОВ «Праймтехпостач», ТОВ «Аркона-Трейд». На вилучених носіях інформації містяться відомості про схеми поставок вугілля та інші відомості, які можуть бути доказами факту чи обставин, що підлягають встановленню органом досудового розслідування. Ноутбук і флешка визнані речовими доказами, а судом на них накладено арешт.

Нагадаємо, НАБУ обшукало кабінет керівника філії «Пасажирська компанія» УЗ Максима Міняйла.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: