НАБУ обшукувало директора фірм, підконтрольних Дубневичам

Читать на русском
Національне бюро проводило слідчі дії у керівника низки підприємств, які підконтрольні фігурантам справи про легалізацію коштів.
брати Богдан і Ярослав Дубневичі

Детективи Національного антикорупційного бюро проводили обшук у директора трьох приватних фірм, які підконтрольні братам Ярославу та Богдану Дубневичу або їх родичам.

Про це йдеться в ухвалі Вищого антикорупційного суду, повідомляє «Слово і Діло».

За даними «Слово і Діло», йдеться про Олександра Гирича, сина судді Личаківського районного суду міста Львова Сергія Гирича. За даними слідства, нещодавно були зареєстровано компанії «Солар Енерджі Парк», «Солар Грін Парк», «НР Солар Парк» і «Променейра», бенефіціарами яких виступають Дубневичі та члени їх родин та які можуть використовуватись для легалізації (відмивання) доходів.

Детективи встановили, що Гирич як директор фірм «НР Солар Парк», «Променейра» і «Ліг Агро» може бути причетним до правопорушення. Як встановило «Слово і Діло», бенефіціаром компаній «Променейра» і «НР Солар Парк» є дочка нардепа Ярослава Дубневича Роксолана Пиртко. Кінцевими власниками фірми «Ліг Агро» є та ж Пиртко та син Богдана Дубневича Павло. Під час обшуку у Гирича детективи вилучили три флешки та ноутбук. На них є інформація, необхідна для слідства. Тому вилучене майно визнано речовими доказами і детектив просив накласти на нього арешт. Суд клопотання задовольнив.

Нагадаємо, «Слово і Діло» з'ясувало деталі справи про можливу легалізацію коштів Дубневичами. Раніше детективи у цій справі провели обшук у екснардепа Дубневича.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: