НАБУ провело обшук у начальника відділу сумського Держгеокадастру

Читать на русском
Національне бюро провело слідчі дії за місцем проживання керівника одного з відділів Державної служби Сумщини.

Детективи Національного антикорупційного бюро провели обшуки за місцем проживання начальника відділу у Роменському районі Головного управління Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру (Держгеокадастру) в Сумській області.

Про це йдеться в ухвалі Вищого антикорупційного суду, повідомляє «Слово і Діло».

За даними «Слово і Діло», слідчі дії відбувалися у Сергія Проня. За версією слідства, службові особи Главку Держгеокадастру в Сумській області усупереч ст. 84, 116, 122, 149, 150 Земельного кодексу України, зловживали службовим становищем в інтересах ТОВ «АФ Довіра 2008», унаслідок чого із державної власності безповоротно вибула особливо цінна земля на території Роменського району Сумської області загальною площею близько 2000 га. Вказані земельні ділянки перебували на праві постійного користування в державного підприємства «Дослідне господарство «Іскра» Інституту сільського господарства Північного Сходу Національної академії аграрних наук України та державного підприємства «Дослідне господарство «Агрофірма «Надія» Інституту сільського господарства Північного Сходу НААН.

У межах цієї справи детективи НАБУ 25 лютого провели низку обшуків, зокрема у Главку Держгеокадастру в Сумській області, а також у начальника відділу у Роменському районі ГУ Держгеокадастру Проня. Під час обшуків у нього вилучили мобільний телефон, ноутбук і дві флешки. На телефоні у Проня знайшли листування, а на флешках та ноутбуці - електронні файли, що стосуються виділення земельних ділянок учасникам АТО на території Перехрестівської та Пустовітівської сільських рад Роменського району Сумської області. Вказане постановою детектива НАБУ визнано речовими доказами, а суд на техніку наклав арешт.

Нагадаємо, НАБУ розслідує можливе заволодіння коштами УЗ на купівлі вугілля.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: