Рада відправила у відставку Кабмін Гончарука

Читать на русском
Верховна рада 4 березня відправила у відставку Кабінет міністрів Олексія Гончарука. Він пропрацював півроку.

Під час позачергового засідання в середу, 4 березня, Верховна рада відправила у відставку Кабінет міністрів Олексія Гончарука.

За відповідне рішення проголосувало 353 народних обранців.

Онлайн-трансляцію засідання вело «Слово і Діло».

Кого можуть призначити замість Гончарука та чи стане він повноцінним прем'єром?За інформацією ЗМІ на пост прем'єр-міністра можуть внести кандидатуру віце-прем'єра розвитку громад і територій Дениса Шмигаля.

Відставка Кабміна не стала несподіванкою, адже він уже декілька місяців поспіль перебував у «підвішеному стані», не дивлячись на наявність річного імунітету. Спочатку Гончарук сам писав заяву про відставку, потім ЗМІ почали періодично «приміряти» на його місце різних політиків, в монобільшості відкрито говорили про невдоволення роботою уряду.

В кінці минулого тижня раніше президент України Володимир Зеленський направив голові парламенту Дмитру Разумкову лист з вимогою скликати позачергове засідання парламенту. У «Слузі народу» заявили, що для позачергового засідання Ради є три основні причини. Однією з причин назвали посилення Кабміну новими кадрами в зв'язку з нинішніми викликами.

Сьогодні комітет Верховної ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування та містобудування рекомендував парламенту прийняти відставку прем'єр-міністра Олексія Гончарука. За даними ЗМІ, фракція «Слуга народу» вже погодила призначення на пост голои уряду Дениса Шмигаля, який зараз обіймає посаду віцепрем'єра.

У «Слузі народу» раніше заявили, що готові проголосувати за відставку Гончарука.

Новий Кабмін не пропрацював і 200 днів і побив антирекорд по «тривалості життя». «Слово і Діло» пропонує подивитися, скільки пропрацювали інші склади уряду.

Нагадаємо, «Слово і Діло» проаналізувало, як кожен міністр виконував обіцянки протягом півроку роботи.

Також ми писали про те, які обіцянки провалив Кабмін Гончарука.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: