Кандидати на посади до нового Кабміну подали декларації

Читать на русском
Претенденти на посади в оновленому уряді подали декларації про свої доходи. Відповідні дані з'явилися в реєстрі електронних декларацій.

Претенденти на посади в оновленому уряді подали декларації про свої доходи.

Відповідні дані з'явилися в реєстрі електронних декларацій.

Зокрема декларації опублікували сім претендентів на посади в уряді: Марина Лазебна, Олег Немчінов, Денис Малюська, Андрій Таран, Денис Шмигаль, Олексій Чернишов, Ілля Ємець і Михайло Федоров.

Так, у декларації Шмигаля, кандидатуру якого вже погодили на посаду нового прем'єр-міністра, йдеться, що за 2019 рік він заробив 3,4 млн гривень, в тому числі 2,2 млн як директор Бурштинської ТЕС (входить в ДТЕК Ріната Ахметова), 925 тисяч гривень як консультант в ДТЕК Східенерго і ще 230 тисяч гривень за п'ять місяців роботи головою Івано-Франківської ОДА.

Разом з дружиною Шмигаль задекларував 235 тисяч доларів готівкою.

Сім'я володіє будинком площею 215,9 кв. м. і земельною ділянкою площею 151 кв. м. у Львові, земельною ділянкою площею 2200 кв. м в селі Хоросниця у Львівській області, нежитловим будівлею площею 417,2 кв. м в Кам'янці-Бузькій. Також на дружину Шмигаль зареєстровані 25% чергового земельної ділянки площею 458 кв. м у Львові.

У подружжя на двох є один автомобіль Land Rover Discovery Sport 2016 року оціночною вартістю 832 тисячі гривень.

Нагадаємо, о 16:00 ВР збереться на позачергове засідання, на якому відправлять у відставку кількох міністрів або прем'єра Олексія Гончарука.

Як повідомлялося, прем'єр-міністр Олексій Гончарук вже написав заяву про свою відставку.

Комітет Верховної ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування та містобудування вирішив рекомендувати парламенту прийняти відставку прем'єр-міністра Олексія Гончарука.

За даними ЗМІ, фракція «Слуга народу» погодила призначення на посаду глави уряду Дениса Шмигаля, який зараз обіймає посаду віце-прем'єра.

У «Слузі народу» також заявили, що проголосують за відставку Гончарука.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: