Від «принизливих пенсій» до «неефективного ПФУ»: чим дорікав Зеленський урядам Гончарука та Гройсмана

Читать на русском

Верховна рада відправила у відставку Кабінет міністрів України, зберігши таку саму одностайність, як і під час призначення Гончарука та його колег. Щоб мотивувати нардепів і дати потрібний меседж електорату, Зеленський виступив із палкою промовою, в якій назвав обіцянки забутими, комунікації неефективними, а боротьбу з корупцією безуспішною. «Слово і Діло» пропонує порівняти претензії Володимира Зеленського до власного уряду, який він привів до влади, та його ж претензії до попереднього уряду, через критику дій якого президент і отримав голоси своїх виборців.

Президент Зеленський заявив, що уряд Гончарука зробив найбільше з усіх українських урядів, але не тому, що добре працював, а тому що інші працювали погано.  Ми порівняли закиди від Зеленського на адресу Гончарука та Гройсмана. До кого з них Зеленський має більше конкретних претензій?
Що не влаштувало Зеленського в роботі Гончарука та Гройсмана – порівнянняСлово і ДілоЗображення максимального розміру (відкриється в новому вікні)

Перший і головний висновок: претензії стали конкретнішими і більш відірваними від звичайного виборця. Якщо раніше Зеленський говорив про «шокуючі тарифи», тепер у риториці з’явилася «провалена роз’яснювальна кампанія щодо платіжок за газ». А те, що він колись називав «принизливими пенсіями» стало «неефективним Пенсійним фондом України».

Очевидно дороги, на думку президента, вже перестали бути «міфічними» – про них Зеленський цього разу не згадав. Натомість з’явилися конкретні закиди, якими сьогодні послуговуються опозиціонери: «падіння промисловості», «неготовність до другого етапу медреформи» та «недоотримані митні надходження».

Дорікнув президент прем’єр-міністрові і «забутими обіцянками». «Слово і Діло» пропонує згадати, які ж обіцянки провалив уряд Гончарука, а які – йому просто не дали часу виконати, прибравши з посади.

Нагадаємо, Кабмін Гончарука встановив антирекорд з тривалості життя, пробувши при владі лише 188 днів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: