Боротьба за прем'єрство: навіщо запустили фейк про заяву Гончарука в ОАСК

Читать на русском
Олексій Якубінполітолог

Протягом останнього часу було очікування, що Олексій Гончарук протидіятиме своєму звільненню. На ситуацію? скоріше за все вплинув президент. Таку думку в коментарі «Слово і Діло» озвучив політолог Олексій Якубін.

Олексій Якубін вважає: поява неправдивої інформації про те, що в Окружний адміністративний суд Києва нібито надійшла заява від Олексія Гончарука про забезпечення позову з вимогою заборонити спікеру Верховної ради включати до порядку питання про відставку членів Кабміну показує, що від прем'єра очікували протистояння.

Політолог нагадав, що Олексій Гончарук 2 березня провів брифінг з журналістами, на якому заявив, що у відставку не збирається.

За його словами, було очікування, що прем'єр далі щось робитиме, буде якось протидіяти. Динаміка останніх днів про це говорила.

«Гончарук намагався вибудувати певну модель. Була певна інформаційна подача. Суть така, що якщо прем'єр йде у відставку, то відносини з МВФ під загрозою зриву, а міжнародні інституції не будуть працювати з Україною. До того, ж все подавалося, як перемога олігарха Ігоря Коломойського», - поділився спостереженнями експерт.

Відставка Гончарука: нинішній Кабмін може побити антирекорд по «тривалості життя»Кабінет міністрів Олексія Гончарука не працює і 200 днів, а вже може піти у відставку. Найдовше в історії незалежності працював Кабмін Гройсмана.

Політолог не виключив, що з боку Гончарука ще буде спроба голосно грюкнути дверима. Однак, це було б виправдано при хороших показниках довіри до уряду, прем'єра. В даному випадку, краще піти без скандалів, зазначив він.

Олексій Якубін припустив, що в ситуації з відставкою велику роль зіграла позиція президента. Він акцентував увагу на різниці в рейтингу підтримки Зеленського та недовіри до уряду Гончарука.

«Можливо, Зеленський вплинув на Гончарука, тому що реально є прорахунки за структурою уряду, щодо фіскальної, податкової політики», - прокоментував Олексій Якубін.

Підсумовуючи, експерт додав, що відставка для Олексія Гончарука - це втрачений шанс.

«Гончарук у такому молодому віці отримав можливість стати прем'єром, але, на жаль, якось досить швидко показав, що не має здібностей чи можливостей налагодити модель управління», - проаналізував Олексій Якубін.

Як писало «Слово і Діло» нинішній Кабмін може побити антирекорд по «тривалості життя».

Крім того, «Слово і Діло» проаналізувало, як кожен міністр виконував обіцянки протягом півроку роботи.

«Слово і Діло» також пропонує подивитися на наші претензії до Кабміну Гончарука - у вигляді провалених обіцянок.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: