Стали відомі перші результати тестів евакуйованих із Китаю українців

Читать на русском
Перші результати проб на коронавірус COVID19, які експерти брали в евакуйованих із Китаю громадян, виявилися негативними.

Фахівці озвучили результати тестів на коронавірус близько половини українців та іноземців, які перебувають на обсервації в санаторії «Нові Санжари».

Як повідомив голова РНБО Олексій Данілов у коментарі «Українській правді», проби були взяті у 89 людей, які прибули спецрейсом з Уханя. Зараз відомі результати 48 громадян. Усі вони – негативні, тобто люди не заражені коронавірусом.

У МОЗ повідомили про стан евакуйованих з УханяУ всіх евакуйованих в Нових Санжарах, які зараз знаходяться в обсервації, ознак коронавірусу не виявили.

«У нас є чітка статистика за тим дослідженням, яке вже закінчили робити. У суботу було взято 89 проб у тих людей, які приїхали з Уханя, і які їх супроводжували. На сьогоднішній день маємо 48 негативних реакцій», – заявив він.

За його словами, результати інших евакуйованих із Китаю (41 особа) будуть відомі найближчим часом. Їх також оприлюднять громадськості.

Голова РНБО додав, що 25 лютого медики взяли проби ще в 32 людей, які є персоналом, що обслуговує, в санаторії в Нових Санжарах. Результати поки невідомі.

Нагадаємо, літак з евакуйованими з китайського Уханю українцями та іноземцями прибув до України 20 лютого.

Усіх прибулих оглянули лікарі. Після цього людей відвезли на обсервацію до санаторію Нацгвардії «Нові Санжари» в Полтавській області.

Раніше Данілов заявив, що евакуйовані з Уханя будуть здавати аналізи кожні три дні.

МОЗ заборонило передавати їжу евакуйованим із Китаю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: