Скалецька розповіла, в разі чого можуть продовжити обсервацію в санаторії

Читать на русском
Українцям та іноземцям із санаторію в Нових Санжарах можуть продовжити терміни обсервації, якщо таке доручення МОЗ отримає від ВООЗ.

Евакуйованим із Китаю українцям та іноземцям можуть продовжити терміни обсервації тільки в разі, якщо такі рекомендації надійдуть від Всесвітньої організації охорони здоров'я.

Про це заявила глава МОЗ Зоряна Скалецька в ефірі програми «Сніданок з 1 +1» у понеділок, 24 лютого.

Як відомо, у Китаї були названі нові терміни інкубаційного періоду коронавірусу. За даними місцевої влади, він збільшився з 14 до 27 днів. Саме через 27 днів із моменту зараження проявилися ознаки вірусу COVID-2019 в одного з жителів провінції Хубей.

Коментуючи цю інформацію, Скалецька заявила, що МОЗ слідує рекомендаціям ВООЗ, у тому числі й щодо термінів обсервації для евакуйованих до Нових Санжар.

Число жертв коронавірусу в Китаї перевищило 2,5 тисячіДержкомітет у справах охорони здоров'я КНР оновив дані щодо жертв коронавірусу. На сьогоднішній день загинули майже 2600 осіб, а заразилися – понад 77 тисяч.

«Ми йдемо за рекомендаціями ВООЗ. Якщо ВООЗ перегляне свої рекомендації і збільшить, тоді ми теж будемо збільшувати», – сказала міністерка.

Нагадаємо, раніше Скалецька розповіла про самопочуття українців та іноземців із санаторію в Полтавській області.

Гончарук заявив про готовність кожної області до виявлення коронавірусу.

Водночас Україна посилила контроль за приїжджими з Італії, де від коронавірусу померли вже шестеро осіб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: