Евакуйовані з Уханя здаватимуть аналізи кожні три дні - Данилов

Читать на русском
Усі евакуйовані з китайського Уханя здаватимуть аналізи на наявність захворювання коронавірусом раз на три дні.

Усі евакуйовані з китайського Уханя здаватимуть аналізи на наявність захворювання коронавірусом раз на три дні.

Про це на брифінгу в Нових Санжарах повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов.

«Сьогодні через годину будемо забирати у Київ зразки усіх, хто тут перебуває, для того щоб провести дослідження. 21 січня, як тільки китайська сторона надала відкритий код РНК, наші дві провідні інституції почали виробляти власні українські тести, вони на сьогодні готові. Раз на три дні будемо звідти збирати аналізи у всіх, хто тут є, як у тих людей, які перебувають у приміщеннях, так і тих, хто перебуває у секторах, які забезпечують охорону й решту питань», - заявив Данілов.

Після цього дослідження аналізів проводитиме лабораторія в Києві.

«Інформацію про ці дослідження ми вам будемо надавати. Тільки-но в нас будуть результати тих досліджень, які ми будемо зараз відправляти літаком до Києва, ми одразу всім ЗМІ розповімо», - додав він.

За словами Данілова, ситуація є контрольованою, жодних проблем немає.

Раніше у МОЗ повідомляли, що у всіх евакуйованих в Нових Санжарах, які зараз знаходяться в обсервації, ознак коронавірусу не виявили.

Нагадаємо, 20 лютого з Уханя в Україну повернулися 45 українців і 27 іноземців. Вони прибули до медичного закладу Нові Санжари в Полтавській області. Перед цим відбулися сутички силовиків з місцевими жителями. У хід йшли пляшки, палиці та каміння. Люди палили шини.

На місце події вилетів прем'єр-міністр Олексій Гончарук. Він повідомив, що оперативний штаб уряду буде працювати в Нових Санжарах.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: