Зеленський звернувся до українців через протести в Нових Санжарах

Читать на русском
Глава держави Володимир Зеленський звернувся до громадян України у зв'язку з протестами проти громадян, яких евакуювали із Китаю, де бушує небезпечний коронавірус.

Глава держави Володимир Зеленський звернувся до громадян України у зв'язку з протестами проти громадян, яких евакуювали із Китаю, де бушує небезпечний коронавірус.

Відповідне відеозвернення президент записав у п'ятницю, 21 лютого.

Він зазначив, що розуміє стурбованість місцевих жителів щодо ситуації.

«Я розумію, що у певної частини місцевих жителів виникла стурбованість. Ми знаємо, що дехто свідомо і спеціально сіяв серед людей паніку, а потім підбурював до цієї дикості. Замовники і організатори понесуть відповідальність», - заявив президент.

Крім того, він додав, що українці мають довіряти логічному мисленню і здоровому глузду.

«У наступні два тижні ми маємо з честю пройти іспит на зрілість. Маємо зберігати холодну голову і відкрите серце. Довіряти не гучним заголовкам і фейкам, а логічному мисленню і здоровому глузду. Пам'ятайте, що найстрашніший вірус - це вірус ненависті», - заявив Зеленський.

Нагадаємо, 20 лютого з Ухань в Україну повернулися 45 українців і 27 іноземців. Вони прибули до медичного закладу Нові Санжари в Полтавській області. Перед цим відбулися сутички силовиків з місцевими жителями. У хід йшли пляшки, палиці та каміння. Люди палили шини.

На місце події вилетів прем'єр-міністр Олексій Гончарук. Він повідомив, що оперативний штаб уряду буде працювати в Нових Санжарах.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: