Події в Нових Санжарах стали наслідком інформаційної війни – Гончарук

Читать на русском
Прем'єр-міністр Олексій Гончарук вважає, що вчорашні події в Нових Санжарах стали наслідком інформаційної війни проти України.

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук вважає, що вчорашні події в Нових Санжарах стали наслідком інформаційної війни проти України. Про це він сказав у Верховній раді на ранковому засіданні під час розгляду звіту уряду.

Він також прокоментував інформацію в ЗМІ щодо короновіруса с громадянки Китаю, яка їхала потягом.

Разумков відреагував на події в Нових СанжарахОчільник парламенту Дмитро Разумков, відкриваючи ранкове засідання 21 лютого, відреагував на події в Нових Санжарах, куди привезли евакуйованих українців.

«Події, які вчора відбувались... на мою думку, вони є наслідком у тому числі і інформаційної війни, яка продовжується проти нашої країни зсередини і ззовні. Я передбачаю, що провокації триватимуть. У нас уже сьогодні є інформація про те, що нібито громадянка Китаю, яка 5 днів тому прибула до України літаком, побула 4 дні в Києві і виїхала поїздом до Москви, на кордоні з РФ була нібито зупинена і там нібито були виявлено якийсь вірус, вони нібито щось досліджували. Я думаю, інформаційне поле будуть і надалі розгойдувати, щоб створити паніку, підбурити населення, посіяти недовіру і розбрат», – сказав прем’єр.

Нагадаємо, 20 лютого, із Уханя до України повернулися 45 українців та 27 іноземців. Вони прибули до медичного закладу Нові Санжари в Полтавській області.

Перед цим відбулися сутички силовиків із місцевими жителями. У хід йшли пляшки, палиці та каміння. Люди палили шини.

Пізніше міністр охорони здоров’я Зоряна Скалецька повідомила, що приєднається до евакуйованих українців, які після повернення до України, перебуватимуть в обсервації протягом двох тижнів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: