У Раді розповіли про умови перебування евакуйованих українців у Нових Санжарах

Читать на русском
Заступник міністра охорони здоров'я Дмитро Коваль під час звіту Кабміну у ВР розповів про умови перебування евакуйованих з Уханя українців у Нових Санжарах.

Заступник міністра охорони здоров'я Дмитро Коваль під час звіту Кабміну у ВР розповів про умови перебування евакуйованих з Уханя українців у Нових Санжарах.

«Люди не в 5-зірковому готелі. Люди живуть по двоє в номері. Вони забезпечені гарячим харчуванням. Воно готується не в цьому санаторії, а привозять. Харчування є в одноразовому посуді, який знезаражується та утилізується», – пояснив він.

Коронавірус у Китаї: що потрібно знати про хворобуКоронавірус у Китаї. Усе, що потрібно знати про хворобу – симптоми, профілактика та шляхи зараження.

Дмитро Коваль також розповів, що санаторій має окрему систему водопостачання та каналізацію.

«Обробка стічних вод проводиться, як при інфекційних лікарнях», – додав він.

Також заступник міністра охорони здоров'я розповів, що евакуйовані люди будуть потребувати допомоги психолога. Бо це не просто, коли здорова людина закрита на карантин на 14 днів.

Чиновник також відповів на запитання, чому евакуація відбулася саме 20 лютого.

«Відправка і погодження залежали в тому числі й від уряду Китаю. Коли було отримано дозвіл, тоді людей забрали», – пояснив Коваль.

Нагадаємо, 20 лютого з Уханя до України повернулися 45 українців та 27 іноземців. Вони прибули до медичного закладу Нові Санжари в Полтавській області.

Перед цим відбулися сутички силовиків із місцевими жителями. У хід йшли пляшки, палиці та каміння. Люди палили шини.

На місце події вилетів прем'єр-міністр Олексій Гончарук. Він повідомив, що оперативний штаб уряду працюватиме в Нових Санжарах.

Пізніше міністр охорони здоров’я Зоряна Скалецька повідомила, що приєднається до евакуйованих українців, які після повернення до України перебуватимуть в обсервації протягом двох тижнів.

Схибленість на темі коронавірусу або як побудувати тоталітаризмСлово і Діло

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: