Українці з Уханя будуть під подвійним кільцем захисту – МВС

Читать на русском
Українців, яких евакуюють із Китаю через небезпечний коронавірус, розмістять на карантин у приміщенні з посиленим захистом і додатковими методами знезараження.

Прибулі з китайського Уханя громадяни України будуть ізольовані на карантин у приміщенні з посиленим захистом.

Про це повідомила пресслужба Міністерства внутрішніх справ України у Facebook в середу, 19 лютого.

«Буде створено подвійне кільце захисту, охорони і знезараження», – сказано в повідомленні.

За даними правоохоронців, місце карантину також буде під посиленою охороною, а саму територію обладнають відеоспостереженням.

«До охорони цієї території буде залучено щодоби 47 співробітників: 30 поліцейських і 17 військовослужбовців Національної гвардії України. Чергуватимуть піші патрулі, автопатрулі, буде функціонувати контрольно-пропускний пункт і система відеоспостереження, поруч працюватиме цілодобовий об'єднаний ситуаційний центр МВС», – розповіли в МВС.

Число жертв коронавірусу в Китаї перевищило 2 тисячіУ Китаї зросла кількість жертв небезпечного вірусу COVID-19. За добу померли більше сотні людей, з початку епідемії - більше двох тисяч.

Усього в Ухані перебуває 84 українці. Повернутися до України під час евакуації захотіли 49 з них.

У ніч на 19 лютого до Уханя вилетів літак для евакуації громадян України, а також іноземців із Норвегії, Ізраїлю, Білорусі, Іспанії, Чорногорії, Аргентини, Домініканської Республіки, Еквадору, Коста-Ріки, Панами, які звернулися по допомогу.

Усі іноземні громадяни пройдуть в Україні обсервацію. Місце карантину поки тримають у секреті. За останніми даними, рейс із Китаю повинен прилетіти до аеропорту «Бориспіль» уранці 20 лютого.

Раніше голова МВС Арсен Аваков розповів деталі евакуації українців із китайської провінції Ухань.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: