Україна готова прийняти літак з українцями з Китаю - Скалецька

Читать на русском
Україна повністю готова до прийняття громадян, евакуйованих з Китаю і забезпечення безпеки як цих громадян, так і решти населення країни.

Україна повністю готова до прийняття громадян, евакуйованих з Китаю і забезпечення безпеки як цих громадян, так і решти населення країни.

Про це на брифінгу заявила міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька, передає пресслужба МОЗ.

«Ми готові до відправки літака і до його повернення. Екіпаж і команда, яка буде з ним летіти, пройшли відповідне навчання», - зазначила Скалецька.

Міністр підкреслила, що в літак для евакуації будуть допущені тільки здорові громадяни.

«Їхню перевірку проведуть як місцеві медичні працівники в Китаї, так і українські фахівці, які летять з ними. Буде здійснюватися перевірка симптоматики, характерної для респіраторних захворювань», - уточнила голова МОЗ.

Вона також повідомила, що всі особи, які перебуватимуть в літаку, отримають необхідні засоби безпеки. Це стосується як екіпажу і команди, яка супроводжуватиме переліт, так і евакуйованих громадян.

«Ми маємо досить всіх необхідних засобів, щоб забезпечити епідеміологічну безпеку, передбачену нормами українського законодавства та міжнародних санітарних правил, як під час перебування в польоті, так і в місці перебування в Україні», - зазначила міністр.

Раніше з'ясувалося, де приземлиться літак з українцями, евакуйованими з Китаю.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: