Аваков розповів деталі евакуації українців із Уханя

Читать на русском

Евакуація українців з Китаю - ті, у кого температура тіла буде 37,2 і більше залишаться в Ухані. Літак забере українців, громадяни Росії, Білорусі, Нідерландів та Аргентини.

Голова МВС Арсен Аваков розповів деталі евакуації українців із китайської провінції Ухань, центру спалаху коронавірусу.

«Наші громадяни всі про це оповіщені і будуть знати конкретно, коли їм прибути. Китайська влада на наш запит в потрібний момент доставить наших громадян безпосередньо до літака, який повністю готовий. На борту літака буде 16 осіб екіпажу», - розповів він в ефірі «Свобода слова» на ICTV.

Коронавірус у Китаї: що потрібно знати про хворобуКоронавірус у Китаї. Усе, що потрібно знати про хворобу – симптоми, профілактика та шляхи зараження.

За словами міністра, окрім екіпажу, на борту також будуть поліцейський, два лікаря, медсестра, військовослужбовець та співробітник консульства. Усі вони разом із евакуйованими будуть відбувати карантин.

«Той у кого буде температура 37,2 і більше, на превеликий жаль, не полетить на літаку», – сказав Аваков. Якщо такі люди будуть, то їх направлять у місцеву лікарню.

На борту, окрім українців, будуть також іноземці. Зокрема громадяни Росії, Білорусі, Нідерландів, Аргентини та інших країн. Проте ці держави заплатять Україні за евакуацію їх громадян.

Усі, кого везтимуть із Уханя, підпишуть спеціальні документи. Ними вони погоджуються на двотижневий карантин.

Як пояснив міністр, зустрічати пасажирів будуть співробітники ДСНС. Всі вони та інші особи, які будуть задіяні у евакуації, одягнуть спеціальну амуніцію.

Коли українців пересадять у автобус, літак продезінфікують. Включно із заміною повітряних фільтрів. Відходи, які залишаться у літаку, спалять.

Після того як автобуси прибудуть до місця призначення, українців із Уханя помістять у спеціальні окремі корпуси, де вони будуть забезпечені всім необхідним.

Крім того, місце карантину буде оточене бійцями Нацгвардії та співробітниками ДСНС. Поруч буде розташовуватись штаб сил Нацгвардії.

Нагадаємо, дату евакуації українців з Китаю переносили кілька разів. Згідно з останніми даними, літак має вилетіти у вівторок, 18 лютого, а повернутися у четвер, 20 лютого. Людей мають помістити на двотижневий карантин. Місце тримають у таємниці.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: