У ВООЗ немає даних про стійку передачу коронавірусу від людини до людини поза Китаєм

Читать на русском
ВООЗ поки не має даних про стійку локальну передачу нового коронавірусу від людини до людини.

ВООЗ поки не має даних про стійку локальну передачу нового коронавірусу від людини до людини.

Про це повідомив у вівторок на брифінгу генеральний директор ВООЗ Тедрос Аданом Гебрейесус.

«Ми поки не бачили стійкої місцевої передачі, за винятком особливих умов, як на круїзному судні Diamond Princess», - зазначив він. За словами глави ВООЗ, станом на ранок 18 лютого було відомо про 804 хворих в результаті інфікування коронавірусом нового типу за межами Китаю, три людини померли. Поза КНР зареєстровано 92 випадки передачі вірусу від людини до людини.

Гендиректор ВООЗ заявив, що у організації поки недостатньо інформації про тяжкість перебігу хвороби у пацієнтів за межами Китаю і через це немає можливості для «обгрунтованого порівняння» ситуації в цій країні і інших державах. Він закликав світову спільноту надати більше інформації по кожному хворому.

Тедрос Аданом Гебрейесус звернув увагу на необхідність підготовчих заходів до можливого поширення вірусу. Він поінформував про те, як Сінгапур, Індонезія і африканські держави ведуть таку роботу. До кінця нинішнього тижня у 40 країн в Африці і 29 в Західній півкулі буде можливість діагностувати хворобу, викликану новим коронавірусом, сказав глава ВООЗ.

Він не виключив, що експерти з міжнародної місії, які знаходяться в Китаї, можуть відвідати Ухань, де спочатку був зареєстрований спалах захворювання, викликаного новим коронавірусом. Раніше було оголошено, що вони побувають в Пекіні, а також в провінціях Гуандун і Сичуань.

Раніше ВООЗ повідомила, що більшість хворих коронавірусом одужують легко.

Також в ВООЗ повідомили, що старше покоління людей найбільш вразливе до інфікування коронавірусом COVID-19 з летальними наслідками.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: