Богдан на посаді керівника ОПУ виконав дві третини обіцянок

Читать на русском

Андрій Богдан сьогодні, 11 лютого, був звільнений з посади керівника Офісу президента України. В ОПУ повідомили, що він подав у відставку за власним бажанням, і зміна керівника ніяк не вплине на політичний курс країни. На своїй посаді Богдан пропрацював близько восьми місяців (з 21 травня 2019-го), «Слово і Діло» пропонує подивитися, як він справлявся зі своїми обіцянками.

Андрій Богдан усього дав 15 обіцянок, з них виконав 6 і провалив – 3. Ще шести обіцянкам «Слово і Діло» не надало статус і відправило їх до «архіву» через те, що Богдан покинув посаду раніше, ніж мав би їх виконати.

Одна з перших виконаних обіцянок Богдана – до Верховної ради буде внесено законопроект про зміни до закону про вибори народних депутатів. Вже наступного дня президент Володимир Зеленський зареєстрував ініціативу в парламенті (але розглянути її відмовилися).

Як і обіцяв Богдан, Андрій Портнов не був призначений на жодну посаду. При цьому Богдан говорив, що Портнов його багаторічний друг. Крім того, Богдан обіцяв, що Офіс президента не буде оскаржувати закон про українську мову в Конституційному суді. З травня до лютого такий позов до КСУ не надходив – зобов'язання виконано.

Наприкінці липня Богдан обіцяв, що до правоохоронних органів буде передана інформація про те, як його намагався підкупити адвокат «наглядача» за головою Київської міськадміністрації. На початку серпня стало відомо, що НАБУ відкрило кримінальне провадження через спробу підкупу і допитало Богдана. Отже, обіцянка виконана.

У травні минулого року після зустрічі Володимира Зеленського з головами парламентських фракцій спалахнув скандал через подробиці обговорення змін до виборчої системи. Тоді Богдан у статусі керівника Офісу президента пообіцяв опублікувати стенограму і відео зустрічі. Одну обіцянку він виконав – стенограма з'явилася на сайті ОПУ, а відео так і не було (ця обіцянка провалена).

Також Богдан не виконав обіцянку про те, що будівля ОПУ буде працювати в форматі open space. У серпні стало зрозуміло, що переносити відомство з Банкової не будуть, і воно функціонуватиме в колишньому режимі. «Ми не можемо знайти на сьогоднішній день варіант переїзду. Була абсолютно логічна інструкція переїзду до Українського дому з розміщенням тут музею. Але, дійсно, час проведення там ремонтних робіт плюс усі ці системи секретності, зв'язку, безпеки – це настільки все складно, що немає сенсу це робити як тимчасовий», – сказав він.

Нагадаємо, експерти розповіли «Слово і Діло», з чим може бути пов'язана кадрова ротація в Офісі президента.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: