Сенат виправдав Трампа за обома статтями імпічменту

Читать на русском
Сенат Конгресу США в середу виправдав президента Дональда Трампа за першою статтею звинувачення в рамках процедури імпічменту.

Сенат Конгресу США в середу виправдав президента Дональда Трампа за першою статтею звинувачення в рамках процедури імпічменту.

Трансляція засідання велася на сайті верхньої палати.

Для визнання глави держави винним в зловживанні владою сенаторам було потрібно набрати не менше двох третин голосів (67 мандатів). Однак цього не сталося в ході голосування за підсумками судового процесу у верхній палаті. Рішення Сенату оскарженню не підлягає.

Крім того, Сенат виправдав Трампа за другою статтею імпічменту «Перешкоджання роботі Конгресу».

«Винний: 47 голосів (всі демократи). Невинний: 53 голоси (всі республіканці)», - йдеться в повідомленні.

Таким чином Сенат США виправдав Трампа за обома статтями імпічменту.

Нагадаємо, демократи в Палаті представників Конгресу ініціювали процедуру імпічменту щодо президента 24 вересня 2019 року, після того, як американський інформатор висловив стурбованість у зв'язку з телефонною розмовою Трампа з українським президентом Володимиром Зеленським, який мав місце 25 липня.

В ході розмови Трамп закликав Зеленського почати розслідування відносно ексвіце-президента США Джо Байдена і його сина Хантера, а також передбачуваного втручання в американські вибори 2016 року з території України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: