Імпічмент Трампа: Сенат США завершує розгляд справи

Читать на русском
Імпічмент Трампа. У п'ятницю кожна із сторін повинна представити заключні аргументи, а потім сенатори проголосують за питання про необхідність виклику свідків.

Розгляд по імпічменту Дональда Трампа підходить до свого завершення.

Як розповів третій за старшинством сенатор-республіканець Джон Баррассо в бесіді з журналістами, республіканцям, швидше за все, вдасться запобігти зусиллям демократів за викликом свідків і завершити розгляд в п'ятницю, пише «Голос Америки».

У п'ятницю кожна із сторін повинна представити заключні аргументи, а потім сенатори проголосують за питання про необхідність виклику свідків. Відзначається, що демократам в будь-якому випадку не вдасться заручитися підтримкою двох третин Сенату, щоб усунути президента від влади, однак виклик свідків може завдати політичний збиток Трампу, який збирається виставити свою кандидатуру на виборах президента в цьому році.

Нагадаємо, 21 січня Сенат США почав розглядати справу про імпічмент Трампа.

Також відзначимо, Трамп висміяв демократів за вимогу чесного процесу щодо імпічменту.

Причиною для розглядів стала інформація про те, що американський лідер тиснув на президента України Володимира Зеленського, вимагаючи почати розслідування відносно сина Джо Байдена в обмін на розмороження військової допомоги.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: