Назвали дату початку розгляду справи про імпічмент Трампа по суті

Читать на русском
Міч Макконел повідомив, що розгляд справи імпічменту президента Дональда Трампа по суті почнеться 21 січня.

Очільник республіканської більшості Сенату США Міч Макконел повідомив, що розгляд справи імпічменту президента Дональда Трампа по суті почнеться 21 січня.

Про це він сказав під час виступу в Сенаті.

Макконел повідомив, що запросив обраних членів Палати представників передати статті імпічменту вдень 16 січня. Після цього до Сенату прибуде глава Верховного Суду США — за правилами, він приймає присягу в сенаторів і головує на засіданнях у форматі суду присяжних (impeachment trial) у верхній палаті Конгресу.

«Після цього ми офіційно сповістимо Білий дім про наближення суду і викличемо президента для відповіді на статті (імпічменту — ред.) і направлення свого юридичного представника. Тож суд по суті почнеться у вівторок (21 січня — ред.)», - пояснив очільник республіканської більшості Сенату.

Нагадаємо, Трамп неодноразово критикував слухання щодо свого імпічменту.

Як відомо, 18 грудня 2019 року палата представників США (нижня палата парламенту) затвердила обидві статті звинувачення проти Трампа в рамках процедури імпічменту.

Процес збору доказів для оголошення імпічменту Трампу був запущений в США восени 2019 року. Демократи звинувачують президента в тиску на Україну з метою дискредитації його потенційного суперника на президентських виборах 2020 роки від демократичного крила Джо Байдена.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: