Сьогодні Сенат проведе вирішальне голосування щодо імпічменту Трампа

Читать на русском
У середу, 5 лютого, відбудеться голосування в Сенаті, у верхній палаті Конгресу США, щодо питання імпічменту президента Дональда Трампа.

У середу, 5 лютого, відбудеться голосування в Сенаті, верхній палаті Конгресу США, щодо питання імпічменту президента Дональда Трампа.

На чолі з головою Верховного суду Джона Робертса сенатори заявлять свою позицію, відповівши на питання і «винен» або «не винен» за двома пунктами.

За першою статтею імпічменту Трампа звинувачують у зловживанні владою в особистих цілях. За другою - у перешкоджанні Конгресу. Голосування розпочнеться о 23:00 за київським часом.

Нагадаємо, у липні 2019 рік президент США Дональд Трамп попросив президента України Володимира Зеленського розслідувати діяльність одного зі своїх головних суперників на виборах 2020 року, колишнього віцепрезидента демократа Джо Байдена, а також його сина Хантера Байдена, який працював в українській газовій компанії «Бурисма». Телефонна розмова лідерів двох країн відбулася в той же час, коли Трамп тимчасово заблокував виділення Україні військової допомоги в розмірі 391 млн доларів. Під час процедури імпічменту Трамп звинувачували, що в такий спосіб він використовував своє службове становище в особистих цілях.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: