В Україні зафіксували перше рейдерське захоплення з початку року

Читать на русском
Перше рейдерське захоплення в 2020 році виявила платформа для роботи з відкритими даними Opendatabot.

Перше рейдерське захоплення в 2020 році виявила платформа для роботи з відкритими даними Opendatabot.

Про це повідомляється на її сайті в п'ятницю, 4 січня.

Зазначається, що 21 січня власник і директор ТОВ «Профт» Олег Смирнов отримав від Опендатабот повідомлення про те, що власником його компанії став невідомий йому Максим Мойсеєв.

«Після оповіщення, потерпілий звернувся в Міністерство юстиції і дізнався, що зміна власника була зареєстрована державним реєстратором ЦНАП Печерської РДА Мельниковою Н.С. на підставі, як потім з'ясувалося, підробленої довіреності», - йдеться в повідомленні.

Так, 23 грудня київський приватний нотаріус Людмила Андрущенко завірила довіреність. Однак згодом зловмисники підробили в ній реєстраційні дані компанії, підпис Смирнова і печатку.

У підсумку на підставі підробленої довіреності були внесені недостовірні дані про засновників підприємства.

«Швидше за все, злочинці мали намір надалі заволодіти корпоративними правами та активами компанії», - заявив директор ТОВ Профт.

Повідомляється, що вже подано заяву до правоохоронних органів та внесено відомості в ЄДРДР, направлена скарга до Антирейдерської комісії Мін'юсту.

«Завдяки швидкому реагуванню з боку закону власника ТОВ Профт подальше переоформлення компанії і її майна зупинено», - зазначили в Опендатабот.

За даними платформи, щорічно в Україні відбувається в середньому 400 рейдерських захоплень. При цьому, з 2014 року кількість випадків рейдерства стає дедалі більшою.

Найчастіше рейдерські захоплення відбуваються в Києві та Київській області. За останні п'ять років тут було зареєстровано понад 412 атак. На другому місці - Дніпропетровська та Львівська області.

Нагадаємо, адвокати власників аграрних підприємств Чернігівщини скаржаться, нібито Мін’юст використовує формальні причини, щоб відмовляти у розгляді скарг про рейдерство підприємств.

Як стало відомо, справи щодо рейдерства, у яких фігурує заступник голови партії «Батьківщина» Валерій Дубіль, взялося розслідувати ДБР.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: