Опубліковані зміни до Земельного кодексу для протидії рейдерству

Читать на русском
Закон Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії рейдерству.  опублікований в газеті Голос України.

Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії рейдерству» опублікований у газеті «Голос України».

Документ набирає чинності завтра, 16 січня.

Закон № 340-IX спрямований на забезпечення захисту майнових прав власників і користувачів земельних ділянок, запобігання протиправному поглинанню та захопленню підприємств в аграрному секторі економіки, розв'язання інших питань у сфері регулювання земельних відносин.

Законом внесено зміни до низки законодавчих актів, які унеможливлюють:

  • неправомірне заволодіння землями, у тому числі шляхом подвійної реєстрації договорів оренди земельних ділянок, що використовуються сільськогосподарськими підприємствами;
  • захоплення майна сільськогосподарських підприємств (будівель і споруд, сільськогосподарської техніки, врожаю, інших матеріальних активів);
  • зупинку діяльності сільгосппідприємств унаслідок необґрунтованого накладення арешту на майно та активи підприємств, силової протидії їх виробничої діяльності, поглинання підприємств шляхом протиправного привласнення корпоративних прав (часток).

Нагадаємо, парламент ухвалив законопроект №0858 «Про внесення змін до Земельного кодексу України та деяких інших законодавчих актів щодо протидії рейдерству» в повторному другому читанні.

Цей закон президент Володимир Зеленський підписав 13 січня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: