Голова Мін'юсту оголосив про закінчення «епохи рейдерства»

Читать на русском
В Україні вже не діють рейдерські групи, хоча іноді зустрічаються поодинокі випадки рейдерства.

В Україні вже не діють рейдерські групи, хоча іноді зустрічаються поодинокі випадки рейдерства.

Про це заявив міністр юстиції Денис Малюська в ефірі програми «Свобода слова» на ICTV.

Боротьба з рейдерством: при Мінюсті з’явиться Експертний офіс, а скарги розглядатимуть наймані юристиЩоб пришвидшити роботу Антирейдерської комісії та вберегти від корупційних спокус її працівників, Мінюст шукає донорську допомогу, для залучення професійних юристів.

«В Україні зараз немає активно працюючих груп або компаній, які заробляють свої гроші на тому, що вони рейдерують бізнес або громадян, власників великих об'єктів нерухомості. Це припинено. Бувають поодинокі випадки, коли хтось, десь на якомусь дрібному об'єкті... разовий випадок. Це все ще відбувається. Ми не можемо сказати, що повністю припинено рейдерство в країні. Але епоха рейдерства закінчилася, це однозначно», - сказав він.

При цьому Малюська зазначив, що проблема відсутності гучних справ і покарань для рейдерів насправді існує, однак, за його словами, «Мін'юст не відповідає за правоохоронні органи, які повинні працювати в цьому напрямку».

Зі свого боку міністр пообіцяв «теплий прийом» рейдерам у пенітенціарних установах.

Як повідомлялося, У Кабінеті міністрів України планують запустити електронні довіреності, які повинні знизити рівень рейдерства.

Нагадаємо, у жовтні Зеленський підписав закон для боротьби з рейдерством.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: