Новому керівництву Мін’юсту закидають бездіяльність у протидії рейдерству

Читать на русском
Компанія, що постраждала від рейдерства, скаржиться на безпорадність – попри судові рішення, не може відстояти свої права у Мін'юсті. Адвокати нарікають: епоха рейдерства не закінчилася.

Мін’юст використовує формальні причини, щоб відмовляти у розгляді скарг про рейдерство підприємств. Про це в коментарі «Слово і Діло» розповів адвокат Олександр Денисов, що представляє інтереси Людмили Дуки – акціонера компанії МБК «Скайнет Маркетінг Лтд.». Сільськогосподарські підприємства цієї компанії ще влітку минулого року незаконно переписала на інших власників приватний нотаріус Ірина Мамай, якій вже заблоковані ключі для здійснення реєстраційних дій.

«Компанія письмово звернулася до новопризначеного міністра юстиції та його заступників: детально виклала всі обставини рейдерського захоплення і попросила провести службові перевірки дій голови та членів минулого складу комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації, провести об’єктивний розгляд скарги», – розповів юрист МБК «Скайнет Маркетінг Лтд.» Андрій Богінкевич.

Утім, за його словами, спочатку заяву ігнорували, а після повторних звернень – вже після визначеного законом строку – відповіли, що порушень не виявлено.

Людмила Дука (акціонер МБК «Скайнет Маркетінг Лтд.» – ред.), яка дізналася про судовий спір через Верховний суд Сейшельских островів, подала скаргу, розгляд якої відбувся 5 грудня цього року.

«Ми надали комісії вичерпні аргументи, які стосувалися порушення закону нотаріусом Іриною Мамай. На всі заперечення представників рейдерів ми мали підготовлені заздалегідь письмові відповіді. Тобто відстояли свою позицію повною мірою, – сказав адвокат Олександр Денисов. – Але тепер отримали інформацію, що комісія збирається рекомендувати відмовити в задоволенні скарги знову з формальних причин. Нібито через неможливість розгляду скарги, по суті, через пропущення строків. Хоча фактично розгляд скарги відбувся 5 грудня».

Оприлюднили документи, що свідчать про причетність Дубіля до агрокомпанії, щодо якої порушене провадження за фактом рейдерстваНародний депутат Валерій Дубіль підписувався під понятійними документами щодо надання позики для ведення аграрного бізнесу на Чернігівщині.

Раніше «Слово і Діло» повідомляло про рішення судів, в яких попередні дії антирейдерської комісії та накази Мін’юсту у цій справі визнані незаконними. Проте судові рішення про незаконність реєстраційних дій досі не стали підставою для того, щоб їх скасували, а записи в реєстрах повернули на попередні.

Нагадаємо, за даними ЗМІ, під понятійними документами щодо надання позики для ведення аграрного бізнесу на Чернігівщині підписувався народний депутат Валерій Дубіль.

Як ми повідомляли раніше, напередодні у ток-шоу «Свобода слова» міністр юстиції Денис Малюська заявив, що епоха рейдерства в Україні закінчилася.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: