ДБР розслідуватиме справи щодо рейдерства, у яких фігурують Дубіль та Авер’янов

Читать на русском
ДБР здійснюватиме досудове розслідування проваджень щодо рейдерства, у яких фігурує нардеп Дубіль та обласний депутат Авер'янов.

Генпрокуратура передала до Державного бюро розслідувань усі кримінальні провадження, розпочаті за заявами щодо заволодіння ТОВ «Промстройінновація», СТОВ «Богданівське» та інших фактів, які раніше розглядалися СБУ та Нацполіцією, повідомляє «Слово і Діло».

У провадженнях ідеться про сільгосппідприємства на Чернігівщині, котрі влітку 2018 року були незаконно перереєстровані на інших власників нотаріусом Іриною Мамай, яка віднедавна більше не має доступу до ключів для здійснення реєстраційних дій.

За даними «Слово і Діло», перереєстрація цих підприємств була здійснена на користь заступника голови партії «Батьківщина», нардепа Валерія Дубіля.

З метою забезпечення ефективного, швидкого, повного та неупередженого розслідування, підслідність у цих кримінальних провадженнях визначено за слідчими центрального апарату Державного бюро розслідувань, які будуть здійснювати подальше досудове розслідування.

Малюська: на мене не тиснутьСлово і Діло

Нагадаємо, днями прем’єр-міністр Олексій Гончарук та міністр юстиції Денис Малюська відкрили в Києві Офіс протидії рейдерству. Відповідаючи на запитання, чи не тиснуть на нього в інтересах нардепа Дубіля, міністр заперечив тиск на себе, повідомив, що не чув про такий кейс, і додав, що співробітникам Мін’юсту, які розглядають рейдерські справи, завжди доводиться непросто.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: