Мін’юст ігнорує адвокатські запити у рейдерській справі, в якій фігурує нардеп Дубіль

Читать на русском
Міністр юстиції звітує: боремося з рейдерами навіть у новорічні свята. Адвокати тим часом обурюються: на скарги щодо рейдерства Мін'юст не відповідає, а рейдери розпродають майно.

Міністерство юстиції України усупереч закону не відповідає на адвокатські запити стосовно розгляду скарг щодо рейдерства. Про це заявив адвокат Олександр Денисов, що представляє інтереси Людмили Дуки – акціонера компанії МБК «Скайнет Маркетінг Лтд.». Сільськогосподарські підприємства цієї компанії ще влітку минулого року незаконно переписала на інших власників приватний нотаріус Ірина Мамай, якій вже заблоковані ключі для здійснення реєстраційних дій, – повідомляє «Слово і Діло».

Упродовж грудня адвокат подав два таких запити: 9 і 21 грудня. Однак попри те, що строк розгляду запитів – лише 5 днів, відповіді від міністерства він так і не отримав.

«5 грудня комісія з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації розглянула по суті скаргу Людмили Дуки, інтереси якої я представляю, – розповів Денисов, – однак висновку комісії ми не отримали і досі. На сайті міністерства він також не розміщений. Залишається припускати, що міністерство свідомо затягує час в інтересах рейдерів, поки ті розпродають незаконно отримане майно».

Оголошення про продаж будівель і споруди загальною площею 10807.8 кв.м у селі Богданівка справді з'явилося на профільних сайтах в середині грудня.

Міністр юстиції звітує: боремося з рейдерами навіть у новорічні свята. Адвокати тим часом обурюються: на скарги щодо рейдерства Мін'юст не відповідає, а рейдери розпродають майно.

Водночас міністр юстиції Денис Малюська на своїй сторінці у фейсбук похвалився небаченою продуктивністю міністерства. За його словами, він з колегами працює цілодобово і без вихідних: «Цими днями трапилися одразу кілька гучних рейдерських атак. Очевидно з розрахунку на те, що Міністерство юстиції України зможе розглянути скарги лише після свят. Дзузьки! Команда працює у режимі 24/7». Свій пост міністр позначив уже традиційним хештегом #кінецьепохирейдерства.

Як ми повідомляли раніше, попередні дії антирейдерської комісії та накази Мін’юсту у цій справі визнані незаконними. Проте судові рішення про незаконність реєстраційних дій досі не стали підставою для того, щоб їх скасували, а записи в реєстрах повернули на попередні.

Міністр юстиції Малюська не відчуває тиску з боку рейдерівМіністр юстиції каже, що рейдери на нього не тиснуть, але не виключає тиск на співробітників, які опікуються рейдерством.

За даними «Слово і Діло», перереєстрація сільгосппідприємств на Чернігівщині була здійснена на користь заступника голови партії «Батьківщина», нардепа Валерія Дубіля.

Адвокати власників аграрних підприємств і раніше скаржилися, що Мін’юст використовує формальні причини для відмови у розгляді скарг. Нещодавно згадані справи щодо рейдерства взялося розслідувати ДБР.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: