На міністра юстиції Малюську поскаржилися до Ради адвокатів через ігнорування запитів

Читать на русском
Адвокат поскаржився на міністра юстиції до Ради адвокатів. Стверджує, що Денис Малюська та його колеги ігнорують запити. Вимагає адміністративного покарання для міністра.

Адвокат Олександр Денисов подав звернення до голови Ради адвокатів Донецької області з проханням скласти протокол про адмінправопорушення стосовно міністра юстиції України Дениса Малюськи, повідомляє «Слово і Діло».

Упродовж грудня Денисов подав два адвокатських запити: 9 і 21 грудня. Однак попри те, що строк розгляду – лише 5 днів, відповіді він так і не отримав.

Інформація, яку запитував адвокат, стосувалася розгляду скарг щодо рейдерства.

Ідеться про захоплення сільськогосподарських підприємств компанії МБК «Скайнет Маркетінг Лтд.», які було незаконно переписано на інших власників в інтересах заступника голови партії «Батьківщина», народного депутата Валерія Дубіля.

Торік улітку незаконні реєстраційні дії з цими підприємствами здійснила приватний нотаріус Ірина Мамай. На сьогодні їй заблоковані ключі для здіснення реєстраційних дій. Крім того, попередні дії антирейдерської комісії та накази Мін’юсту в цій справі визнані незаконними. Утім, Мін’юст досі не скасував незаконні реєстраційні дії і не повернув на попередні записи в реєстрах.

Як ми повідомляли раніше, майно сільськогосподарських підприємств, яке незаконним шляхом отримали нові власники, вже розпродають – оголошення про продаж з’явилися на спеціалізованих сайтах.

Малюська: на мене не тиснутьСлово і Діло

Нагадаємо, міністр юстиції Денис Малюська ще в грудні заявляв, що епоха рейдерства в Україні вже закінчилася.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: