Суд вирішив арештувати майно агропідприємств, у справі про рейдерство яких фігурує нардеп Дубіль

Читать на русском
Суд арештував майно агропідприємств, у справі про рейдерство яких фігурує заступник лідерки Батьківщини Тимошенко Валерій Дубіль.

Солом’янський районний суд Києва задовольнив клопотання про накладення арешту на майно сільськогосподарського ТОВ «Богданівське» в межах кримінального провадження, в якому фігурує нардеп від фракції «Батьківщини» Валерій Дубіль.

Про це йдеться в рішенні суду №760/33949/18 від 16 січня цього року, повідомляє «Слово і Діло».

Суд вирішив накласти арешт на майно сільськогосподарського ТОВ «Богданівське» у вигляді заборони його відчуження на суму 277 млн 409 тис. 520 грн.

Саме такий розмір збитків вказав у своєму позові до Національного антикорупційного бюро потерпілий Олександр Головач. За його словами, збитків завдала йому злочинна організація на чолі з депутатами, що незаконно заволоділи майном підприємств ТОВ «Прилуцьке хлібоприймальне підприємство», ТОВ «Промстройінновація», СТОВ «Богданівське» та ТОВ «Оріон-СКТ».

Як повідомлялося раніше, в грудні 2018 року Окружний адмінсуд Києва вирішив скасувати всі реєстраційні дії щодо товариств ТОВ «Промстройінновація», СТОВ «Богданівське», ТОВ «Оріон-СКТ» і ТОВ «Виробниче об`єднання «Прилуцьке», які проводилися з 16 липня до 9 серпня 2018 року.

За словами адвоката позивача, нардеп Валерій Дубіль та депутат Чернігівської облради Олег Авер’янов заволоділи майном сільськогосподарських підприємств завдяки сприянню працівників ГУ Нацполіції в Чернігівській області та Головного слідчого управління Служби безпеки України.

Нагадаємо, 15 січня стало відомо, що нардепа Дубіля, який фігурує в справах НАБУ, призначили заступником голови партії Юлії Тимошенко.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: