Луценко провалив обіцянку внести до ВР подання про зняття недоторканності з Дубіля

Читать на русском
Юрій Луценко обіцяв внести подання на зняття недоторканності з Дубіля після того, як Рада ухвалить мовний закон. Відтоді минуло два місяці, а подання немає.
Слово і Діло

Генеральний прокурор Юрій Луценко не виконав обіцянку внести до Верховної ради подання на зняття недоторканності з депутата Валерія Дубіля («Батьківщина»).

Обіцянку Луценко давав 7 березня, нагадує «Слово і Діло».

На брифінгу генеральний прокурор сказав, що планує зареєструвати подання, щойно парламент розгляне поправки до закону про українську мову. «Думаю, це може бути наступного пленарного тижня. Але, ви знаєте, що проблема в тому, що парламент слухає 2,5 тисячі поправок до мовного закону, й поки не завершить це, навряд чи зможе приступити до будь-якого іншого питання. Проте, щойно така можливість буде, ми того ж дня зареєструємо подання про притягнення до кримінальної відповідальності й зняття депутатської недоторканності з народного депутата від фракції «Батьківщини» Валерія Дубіля», – заявив Луценко.

Фігурантами журналістських розслідувань про корупцію стали 214 чинних нардепів214 чинних народних депутатів (з 423) стали фігурантами журналістських розслідувань щодо корупції.

Верховна рада ухвалила закон «Про забезпечення функціонування української мови як державної» 25 квітня після розгляду всіх правок. Того ж дня стало відомо, що Луценко планує внести подання на Дубіля в середині травня.

«Слово і Діло» спробувало з'ясувати, коли буде внесене обіцяне подання, але Генеральна прокуратура на запити не відповіла. На початку травня речник ГПУ Андрій Лисенко повідомив, що рішення про подання ухвалює слідчий, і поки такого рішення немає.

З огляду на те, що за станом на кінець червня Юрій Луценко так і не зареєстрував подання на зняття недоторканності з Дубіля, свою обіцянку він провалив.

Нагадаємо, Валерій Дубіль може бути причетний до організації «виборчих пірамід» для впливу на вибори президента України.

Відзначимо, на нашому порталі можна прочитати першу, другу та третю частини розслідування Любові Величко про махінації навколо ЖК «Шевченківський квартал», в яких, за даними журналістки, фігурує десятий номер списку «Батьківщини» Валерій Дубіль.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: