Трюдо закликав Іран передати чорні скриньки до Франції

Читать на русском
Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо закликав Іран передати Франції чорні скриньки літака МАУ, збитого ракетним ударом в Тегерані 8 січня.

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо закликав Іран передати Франції чорні скриньки літака МАУ, збитого ракетним ударом в Тегерані 8 січня.

Про це повідомляє Daily Sabah.

За його словами, Франція є однією з небагатьох країн, де можуть розшифрувати дані з бортових самописців, які були сильно пошкоджені.

«У Ірану немає технічної експертизи і, зокрема, обладнання, необхідного для швидкого аналізу пошкоджених чорних скриньок», — сказав Трюдо.

Трюдо повідомив, що близько 20 сімей звернулися з проханням про повернення тіл канадців, які загинули в авіакатастрофі. Тіла буде репатрійовано «найближчими днями».

За його словами, уряд Канади виплатить по 25 тисяч канадських доларів ($19 тисяч) сім'ям 57 громадян та 29 постійних жителів Канади, які загинули під час катастрофи літака МАУ.

Трюдо наголосив, що Іран несе повну відповідальність за знищення пасажирського літака.

Літак МАУ рейсу Тегеран-Київ був збитий вранці 8 січня відразу після вильоту з аеропорту столиці Ірану. В результаті загинули всі 176 осіб на борту.

Серед загиблих — 11 громадян України. Більшість жертв були громадянами Ірану та Канади.

На четвертий день після катастрофи Іран офіційно визнав, що літак МАУ збили його військові, які помилково сприйняли його за ворожу ціль.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: