Чорні скриньки літака МАУ привезуть до України

Читать на русском
Чорні скриньки українського Boeing-737, збитого внаслідок ракетного удару в Ірані, передадуть для розшифровки не до Франції, а до України.

Чорні скриньки українського Boeing-737, збитого внаслідок ракетного удару в Ірані, передадуть для розшифровки не до Франції, а до Україні.

Про це сказав в інтерв'ю Лівому берегу голова МАУ Євген Дихне.

Катастрофа літака МАУ в Ірані: що відомо цієї миті (доповнено)Український літак авіакомпанії МАУ впав 8 січня в Ірані. На борту літака було 167 пасажирів і 9 членів екіпажу. Усі загинули.

«Сьогодні ймовірність того, що вони (чорні скриньки - ред.) будуть розшифровуватися в Україні, значно вища. В іранської сторони вже немає підстав щось приховувати», - заявив він.

За словами глави МАУ, за тими фактами, які є в комісії, приховати вони вже нічого не зможуть.

«Вони зрозуміли, що за тими фактами, які є в комісії, приховати вони вже нічого не зможуть, тому перейшли в іншу фазу – відкритості, сприяння з'ясуванню реальної картини. Думаю, чорні скриньки, найімовірніше, передадуть Україні», - додав він.

Раніше голова відділу Організації цивільної авіації Ірану Хасан Резайефар заявляв про те, що чорні скриньки будуть передані французьким фахівцям через відсутність у Ірану необхідного обладнання для розшифровки даних.

Про залучення французьких експертів до розшифровки самописців говорили також президенти України і Франції Володимир Зеленський і Еммануель Макрон під час телефонної бесіди 11 січня.

Нагадаємо, у ніч проти 8 січня в Тегерані розбився пасажирський літак Boeing-737 авіакомпанії МАУ. Загинули 176 осіб, серед жертв 11 українців. Більшість загиблих - з Ірану і Канади.

Тієї ж ночі Іран завдав ракетних ударів по американських військових базах в Іраку.

Вранці 11 січня іранська влада визнала, що літак МАУ був збитий військовими. Президент країни Хасан Роухані висловив співчуття сім'ям загиблих і пообіцяв покарати винних, а також розпорядився щодо виплати компенсації.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: