Україна попросила Іран передати чорні скриньки літака МАУ

Читать на русском
Офіс генерального прокурора і СБУ звернулися до компетентних органів Ірану з проханням передати українській стороні бортові самописці з літака Boeing-737 авіакомпанії МАУ.

Офіс генерального прокурора і СБУ звернулися до компетентних органів Ірану з проханням передати українській стороні бортові самописці з літака Boeing-737 авіакомпанії МАУ.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора в середу, 15 січня.

Катастрофа літака МАУ в Ірані: що відомо цієї миті (доповнено)Український літак авіакомпанії МАУ впав 8 січня в Ірані. На борту літака було 167 пасажирів і 9 членів екіпажу. Усі загинули.

Також у відомстві запевнили, що українська сторона вживає всіх заходів для забезпечення належного розшифрування бортових самописців і збереження доказів у розслідуванні обставин авіакатастрофи.

В Офісі генпрокурора нагадали, що за результатами опрацювання даних, отриманих завдяки співпраці з міжнародними партнерами, а також від українських правоохоронців та експертів з місця трагедії, і з огляду на визнання Іраном збиття літака МАУ військовими цієї країни було ухвалено рішення про зміну кваліфікації кримінального правопорушення, за яким порушено провадження.

«Слідство триватиме за статтями Кримінального кодексу України, які передбачають відповідальність за умисне вбивство двох і більше людей і знищення літака. Здійснення досудового розслідування доручено Головному слідчому управлінню СБУ», - йдеться в повідомленні.

Напередодні глава МАУ Євген Дихне заявив, що чорні скриньки збитого в Ірані літака, найімовірніше, повезуть до України.

Раніше в Ірані стверджували, що передадуть чорну скриньку для розшифрування до Франції. Водночас у французькому Бюро з розслідування авіакатастроф спростували цю інформацію.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: