Lufthansa призупинила польоти до Тегерана

Читать на русском
Німецька авіакомпанія Lufthansa призупинила польоти в Тегеран з міркувань безпеки. Обмеження діятимуть до 20 січня.

Німецька авіакомпанія Lufthansa призупинила польоти в Тегеран з міркувань безпеки.

Обмеження діятимуть до 20 січня, йдеться в повідомленні перевізника.

Авіакомпанія обслуговує рейси в Тегеран з Франкфурта-на-Майні.

9 січня Lufthansa ухвалила рішення про повернення літака, який вже вилетів в іранську столицю, на тлі повідомлень про катастрофу українського Boeing 737 в Ірані.

Раніше після іранських ракетних ударів, спрямованих на Збройні сили США, та авіакатастрофи літака МАУ, в якій загинули 176 людей, низка великих авіакомпаній відмовилися від польотів в небі над Іраном.

Пасажирський Boeing 737 «Міжнародних авіаліній України» зазнав аварії 8 січня через кілька хвилин після вильоту з аеропорту імені Імама Хомейні в Тегерані. Загинули дев'ять членів екіпажу і 167 пасажирів. Серед жертв в основному громадяни Ірану і Канади.

9 січня з'явилися перші результати розслідування, яке проводить Організація цивільної авіації Ірану. За її даними, літак загорівся ще в повітрі.

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив про отримання інформації розвідки, що свідчить про випадкове попаданні ракети в літак. Пізніше прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон підтримав цю версію.

Іран спростував інформацію про можливий ракетний удар по лайнеру і звернувся до урядів Канади та України, а також компанії Boeing з проханням сприяти в розслідуванні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: