Нідерланди заявили про ймовірну вину Ірану в катастрофі Boeing

Читать на русском
Міністр закордонних справ Нідерландів Стеф Блок вважає дуже ймовірним те, що український Boeing, який зазнав катастрофи в Тегерані, міг бути збитий іранськими ракетами.

Міністр закордонних справ Нідерландів Стеф Блок вважає «дуже ймовірним» те, що український Boeing, який зазнав катастрофи в Тегерані, міг бути збитий іранськими ракетами.

«Дуже ймовірно, що літак був збитий іранськими ракетами», – сказав він у п'ятницю після прибуття на екстрену зустріч Ради ЄС в Брюсселі.

Катастрофа літака МАУ в Ірані: що відомо цієї миті (доповнено)Український літак авіакомпанії МАУ впав 8 січня в Ірані. На борту літака було 167 пасажирів і 9 членів екіпажу. Усі загинули.

Відзначимо, що раніше президент США Дональд Трамп виключив технічні негаразди літака МАУ. Технічна несправність не є причиною авіакатастрофи в Ірані, заявив президент США.

За інформацією Newsweek, іранські зенітні ракетні системи (ЗРС) помилково збили український літак. Він зазнав удару ракетною системою «земля-повітря» Тор-М1, вважають представники розвідки США та Іраку.

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив, що в нього є розвідувальні дані з декількох джерел про те, що Іран випадково збив український літак під Тегераном.

Прем'єр Великої Британії Борис Джонсон підтримав версію про те, що український Boeing-737 міг бути збитий ракетою.

Президент Зеленський закликав партнерів надати докази версії з ракетою.

Зазначимо, напередодні з'явилося відео, на якому знято нібито момент влучення ракети в український літак.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: