Прем'єр-міністр Австралії підтвердив версію, що літак МАУ збив Іран

Читать на русском
Прем'єр-міністр Австралії Скотт Моррісон підтвердив версію про катастрофу літака МАУ через попадання іранської ракети, і заявив, що його країна готова надати будь-яку можливу підтримку.

Прем'єр-міністр Австралії Скотт Моррісон підтвердив версію про катастрофу літака МАУ через попадання іранської ракети, і заявив, що його країна готова надати будь-яку можливу підтримку.

Про це повідомляє CNN.

Катастрофа літака МАУ в Ірані: що відомо цієї миті (доповнено)Український літак авіакомпанії МАУ впав 8 січня в Ірані. На борту літака було 167 пасажирів і 9 членів екіпажу. Усі загинули.

Його заява прозвучала після того, як багато офіційних осіб США повідомили, що США все більше вважають, що Іран помилково збив український авіалайнер.

«Австралія отримала інформацію, аналогічну тій, про яку говорили і прем'єр-міністр Канади, і Сполучені Штати... Це просто жахлива подія, і ми надамо будь-яку можливу підтримку», - сказав Моррісон журналістам в Канберрі.

Прем'єр-міністр Австралії також закликав провести розслідування авіакатастрофи.

«Необхідно провести повне і прозоре розслідування цієї жахливого події, і це буде включати в себе всі зусилля, щоб забезпечити відновлення «чорних ящиків», - сказав він.

Відзначимо, що раніше президент США Дональд Трамп виключив технічні неполадки літака МАУ. Технічна несправність не є причиною авіакатастрофи в Ірані, заявив президент США.

За інформацією Newsweek, іранські зенітні ракетні системи (ЗРС) помилково збили Україський літак. Він отримав удар ракетною системою земля-повітря Тор-М1, вважають представники розвідки США та Іраку.

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив, що у нього є розвідувальні дані з декількох джерел про те, що Іран випадково збив український літак під Тегераном.

Прем'єр Великобританії Борис Джонсон підтримав версію про те, що український Boeing 737 міг бути збитий ракетою.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: