Літак МАУ могли збити ракетою: Іран відповів на звинувачення

Читать на русском
Офіційний Іран заперечує звинувачення США та інших країн в тому, що іранські ракети могли стати причиною катастрофи українського літака Boeing 737.

Офіційний представник уряду Ірану Алі Рабії заперечує звинувачення США та інших країн в тому, що іранські ракети могли стати причиною катастрофи українського літака Boeing 737.

«Шкода, але психологічна маніпуляція уряду США і тих, хто свідомо чи несвідомо її підтримує, тільки додає горя тим, хто втратили рідних», - сказав Рабії, передає телеканал Press TV.

З'явилося відео можливого попадання ракети в літак МАУУ мережі з'явилося відео, на якому нібито зображено потрапляння ракети в український літак Boeing 737-800, який зазнав аварії у Тегерані 8 січня.

Він зазначив, що, просуваючи свою версію того, що сталося, Вашингтон переслідує власні цілі.

Раніше глава Організації цивільної авіації Ірану Алі Абедзаде також спростував можливість ракетного удару по літаку, що зазнав аварії.

Нагадаємо, Boeing 737, який здійснював рейс з Тегерана до Києва, зазнав аварії вранці 8 січня відразу після зльоту з аеропорту іранської столиці.

На борту було 167 пасажирів і дев'ять членів екіпажу, всі вони загинули.

ЗМІ, посилаючись на джерела в Пентагоні та розвідці, заявили, що літак української авіакомпанії МАУ в Тегерані було збито іранською ракетою.

Версію, що український літак міг зазнати аварії в результаті ненавмисного ракетного удару також висловили прем'єрміністр Канади Джастін Трюдо та очільник уряду Британії Борис Джонсон. Канада та Британія мають відповідні дані розвідувальних служб.

Пізніше один з розслідувачів Bellingcat написав, що ракету, яка могла збити український літак в Тегерані, ймовірно, було випущено з секретної іранської військової бази IRSG.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: