Німеччина запропонувала допомогу в розслідуванні авіакатастрофи в Ірані

Читать на русском
Німеччина запропонувала допомогу Україні в розслідуванні обставин катастрофи пасажирського літака в Тегерані.

Німеччина запропонувала допомогу Україні в розслідуванні обставин катастрофи пасажирського літака в Тегерані.

Про це повідомили в п'ятницю, 10 січня, в пресслужбі МЗС ФРН.

Про що свідчить реакція української влади на авіакатастрофу в Ірані?Президент України Володимир Зеленський висловив співчуття рідним і близьким загиблих пасажирів і членів екіпажу внаслідок катастрофи пасажирського літака біля Тегерана.

Власної інформації про причини катастрофи у Берліна немає. Уряд країни закликає до проведення ретельного розслідування, зазначається в повідомленні.

Також допомогу в розслідуванні запропонував Міждержавний авіаційний комітет (МАК).

«У разі звернення іранської сторони МАК готовий надати будь-яке сприяння в проведенні технічного розслідування», - йдеться у повідомленні.

У комітеті відзначили, що у МАК є досвід розслідування понад 800 авіаційних подій, також в наявності все необхідне обладнання.

Пасажирський Boeing 737 «Міжнародних авіаліній України» зазнав аварії 8 січня через кілька хвилин після вильоту з аеропорту імені Імама Хомейні в Тегерані. Загинули дев'ять членів екіпажу і 167 пасажирів. Серед жертв в основному громадяни Ірану і Канади.

9 січня з'явилися перші результати розслідування, яке проводить Організація цивільної авіації Ірану. За її даними, літак загорівся ще в повітрі.

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив про отримання інформації розвідки, що свідчить про випадкове попаданні ракети в літак. Пізніше прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон підтримав цю версію.

Іран спростував інформацію про можливий ракетний удар по лайнеру і звернувся до урядів Канади та України, а також компанії Boeing з проханням сприяти в розслідуванні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: