Іран запросив Boeing до розслідування катастрофи літака МАУ

Читать на русском
В Ірані заявили, що ведуть розслідування катастрофи українського літака над Тегераном по  стандартам Міжнародної організації цивільної авіації та запросили до розслідування компанію Boeing.

В Ірані заявили, що ведуть розслідування катастрофи українського літака над Тегераном відповідно до стандартів Міжнародної організації цивільної авіації та запросили до розслідування компанію Boeing.

Про це інформує Іранське державне інформаційне агентство IRNA з посиланням на заяву речника МЗС Ірану Аббаса Мусаві.

Авіакатастрофа в Ірані: Зеленський закликав партнерів надати докази версії з ракетоюЗеленський закликав міжнародних партнерів дані та докази, які стосуються катастрофи, у розпорядження комісії з розслідування причин аварії літака МАУ.

Мусаві додав, що Ісламська Республіка Іран вітає присутність експертів з країн, громадяни яких загинули внаслідок аварії.

Нагадаємо, Boeing-737, який здійснював рейс з Тегерана до Києва, зазнав аварії вранці 8 січня відразу після зльоту з аеропорту іранської столиці.

На борту було 167 пасажирів і дев'ять членів екіпажу, усі вони загинули.

ЗМІ, посилаючись на джерела в Пентагоні та розвідці, заявили, що літак української авіакомпанії МАУ в Тегерані було збито іранською ракетою.

Катастрофа літака МАУ в Ірані: що відомо цієї миті (доповнено)Український літак авіакомпанії МАУ впав 8 січня в Ірані. На борту літака було 167 пасажирів і 9 членів екіпажу. Усі загинули.

Версію, що український літак міг зазнати аварії внаслідок ненавмисного ракетного удару також висловили прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо та очільник уряду Британії Борис Джонсон. Канада та Британія мають відповідні дані розвідувальних служб.

Пізніше один з розслідувачів Bellingcat написав, що ракету, яка могла збити український літак в Тегерані, ймовірно, було випущено з секретної іранської військової бази IRSG.

Президент України Володимир Зеленський закликав міжнародних партнерів надати дані та докази, які стосуються катастрофи, у розпорядження комісії з розслідування причин аварії літака МАУ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: