Джонсон: український літак міг бути ненавмисно збитий іранською ракетою

Читать на русском
Прем'єр Великобританії Борис Джонсон підтримав версію про те, що український Boeing 737 міг бути збитий ракетою.

Прем'єр Великобританії Борис Джонсон підтримав версію про те, що український Boeing 737 міг бути збитий ракетою.

За словами Джонсона, іранська ракета земля-повітря могла випадково вразити лайнер, що злітав з Тегерана, проте слід провести повне розслідування і в терміновому порядку знизити напруженість в регіоні, пише Sky News.

«В даний час існує велика кількість інформації про те, що літак був збитий іранською ракетою «земля-повітря». Це цілком могло статися ненавмисно. Ми тісно співпрацюємо з Канадою і нашими міжнародними партнерами, необхідно провести прозоре розслідування», - йдеться в заяві Джонсона, поширеній в четвер.

Відзначимо, що раніше президент США Дональд Трамп виключив технічні неполадки літака МАУ. Технічна несправність не є причиною авіакатастрофи в Ірані, заявив президент США.

За інформацією Newsweek, іранські зенітні ракетні системи (ЗРС) помилково збили Україський літак. Він отримав удар ракетною системою «земля-повітря" Тор-М1, вважають представники розвідки США та Іраку.

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив, що у нього є розвідувальні дані з декількох джерел про те, що Іран випадково збив український літак під Тегераном.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: