Що обіцяє зробити президент Володимир Зеленський у 2020 році

Читать на русском

Підбиваючи підсумки 2019 року, ми подивились, як українські політики виконували обіцянки, зокрема, склали топ виконаних та провалених обіцянок президента Володимира Зеленського. Сьогодні пропонуємо вивчити, що обіцяє зробити президент України в 2020 році.

На початку грудня у своєму черговому відеозверненні до українців Зеленський пообіцяв, що під час опалювального періоду 2020/2021 років тарифи на опалення будуть зменшені.

«Ми працюємо над тим, щоб цієї зими були зменшені платіжки за опалення. Це дуже важливо. І також знайшли цікаве рішення, яке дозволить наступної зими зменшити тарифи на тепло майже наполовину. Це буде окрема програма», – зазначив президент.

До речі, 24 грудня прем’єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що уряд схвалив рішення, яке дозволяє зменшити суму в платіжці за тепло до 30% и теплопостачальники можуть вже перерахувати платіжки.

Наступного року Зеленський пообіцяв запустити роботу лікувально-діагностичного комплексу дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит». Про це він заявив після того, як Верховна рада ухвалила виділення 200 млн грн з Фонду президента України з підтримки освіти, науки і спорту на добудову лікарні.

«200 мільйонів гривень – це та сума, яка дасть змогу вже зараз прискорити добудову «Охматдиту», і ми зможемо закінчити будівництво вже навесні», – зауважив президент, додавши, що новий корпус головної дитячої лікарні країни можна буде запустити з наступного року.

До березня 2020 року 15 сімей переселенців мають отримати відремонтовані квартири у Золотому-1 та Карбоніті. Таку обіцянку Зеленський дав під час робочої поїздки до Луганської області, де зустрівся з родинами, які в 2018 році втратили своє житло на тимчасово непідконтрольних територіях і досі не отримали допомоги від держави.

«Ми домовилися з головою адміністрації. Він знайшов приміщення. Квартири будуть через три місяці», – заявив Зеленський, додавши, що керівництво Луганської облдержадміністрації вже знайшло квартири, які зараз ремонтуються.

Декілька обіцянок, що стосуються 2020 року президент України дав в Очакові під час зустрічі наших катерів, які наприкінці листопада повернула Російська Федерація після захоплення в Азовському морі.

Зокрема, Зеленський запевнив, що до березня 2020 року військові катери «Бердянськ» і «Нікополь» будуть відремонтовані.

«Те, що ми побачили, дійсно бракує й обладнання частково, і частини озброєння. Я побачив стан, буде розслідування. Ми обов’язково звернемось до російської сторони, щоб нам повернули все, що там є. Паралельно ми готові відремонтувати. Десь три місяці – і все буде на ходу», – заявив Зеленський.

Також під час брифінгу президент пообіцяв, що наприкінці 2020 року на адміністративному кордоні з Кримом відкриють хаб.

«Ми вже домовилися з компанією SOCAR, хотів вам сказати, що ми там зробимо реально круту штуку. Ми вже розробили з компанією SOCAR, я вже бачив комп'ютерний дизайн, за один рік там побудують хаб», – сказав Зеленський.

Крім того, президент пообіцяв, що у 2020 році в Україні буде побудовано три аеропорти та відремонтують близько 4 тис. км доріг.

«З березня наступного року у нас починається велике будівництво. Була презентація. Ми розробляли її разом з урядом і Міністерством інфраструктури. Ми наступного року побудуємо плюс три аеропорти», – сказав президент, уточнивши, що в цілому за всі роки каденції планується побудувати 15 аеропортів.

До речі, щодо нових летовищ Зеленський повторював свою обіцянку неодноразово і навіть зафіксував її в передвиборчій програмі. Під час пресмарафону 10 жовтня 2019 року Зеленський пообіцяв, що аеропорт у Дніпрі будуватимуть вже у 2020 році.

«Відповідь одна: ми будемо будувати в Дніпрі аеропорт. Нічого не відкладається. У 2020-му ми будемо будувати аеропорт і не тільки в Дніпрі», – сказав президент.

Також президент пообіцяв, що у 2020 році буде побудовано декілька мостів. «Люди побачать, що готується проєкт Запорізького мосту, декілька мостів буде побудовано наступного року», – заявив Володимир Зеленський.

Раніше «Слово і Діло» писало, наскільки Верховна рада й Кабінет міністрів впоралися з дорученнями Зеленського, дедлайн яких спливає до кінця року.

Також ми подивились, як змінилися ціни з моменту обрання Зеленського президентом.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: