Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Президент України
  • Голова Ради національної безпеки і оборони України

Зеленський пообіцяв, що у 2020 році побудують три аеропорти

20 листопада 2019 року президент України Володимир Зеленський пообіцяв, що у 2020 році побудують три аеропорти. «Ми наступного року побудуємо плюс три аеропорти», – заявив Зеленський (відео 56:38).
Не виконано
Сказано 20 листопада 2019 р.

Джерело

  • https://youtu.be/qKIkmkEl8Jc?t=3398
  • https://www.slovoidilo.ua/2020/09/07/novyna/polityka/vladyslav-kryklij-rynku-nemaye-konsolidovanoyi-pozycziyi-shhodo-vnutrishnoho-vodnoho-transportu-takyx-vypadkax-rishennya-maye-pryjmaty-derzhava

Результат

У 2020 році не вдасться побудувати «плюс три аеропорти», як було заявлено президентом, тому обіцянці присвоєно статус «не виконано».

У інтерв'ю для «Слово і діло» від 7 вересня, на запитання про відкриття нових аеропортів у 2020 році, міністр інфраструктури Криклій розповів про три аеропорти. Але він пояснив, що під будівництвом нових аеропортів, як обіцяв президент, слід розуміти – «оновлені фактично, бо аеропорти в нас залишилися в обласних центрах ще з радянських часів».

Перший, аеропорт «Одеса» – побудовано злітну смугу, передбачається до кінця року ввести в експлуатацію. Другий, аеропорт «Дніпро» – у 2020 році розпочнуться лише підготовчі будівельні роботи щодо нового аеродрому. Третій, аеропорт «Ужгород» – планується підписати угоду про використання частини повітряного простору Словаччини, що дозволить розблокувати його роботу. В той же час розглядається перенесення аеропорту в Закарпатській області з Ужгорода до Мукачева – готують ТЕО.

Нагадаємо, що президент у програмі обіцяв відновити аеропорти у кожному обласному центрі. Редакція продовжує слідкувати за відновленням аеропортів.