Ялинка Кабміну: скільки обіцянок міністри виконали в 2019 році

Читать на русском

Уряд Олексія Гончарука (за винятком двох міністрів) пропрацював не повноцінний рік. У свої крісла міністри сіли тільки 29 серпня, і у них було небагато часу для реалізації обіцяного. Проте «Слово і Діло» підбиває підсумки року, й сьогодні подивимося, скільки за цей короткий термін Кабмін зміг назбирати виконаних обіцянок на свою новорічну ялинку.

Найбагатша ялинка буде у прем'єр-міністра Олексія Гончарука – 21 виконана обіцянка. Серед найбільш пам'ятних – переформатування засідань уряду, тепер їх не транслюють онлайн, а для ЗМІ проводять спеціальний брифінг. Також Гончарук виконав обіцянку завершити ремонт дороги Запоріжжя-Маріуполь, який почали ще за Володимира Гройсмана.

Виконана обіцянка забезпечити виплату заборгованості із зарплати перед шахтарями. Кабмін вніс до Верховної ради відповідний законопроект, який передбачає виділення 1 млрд грн. Кошти вже надійшли на рахунки підприємств. Крім того, Гончарук завершив створення Державної митної служби.

При цьому до нового року прем'єр йде з 9 проваленими обіцянками. Найамбітнішим було з 1 жовтня повністю відмовитися від паперового обороту між державними органами, на практиці все виявилося набагато складніше. І провалив Гончарук обіцянку про те, що Україна без проблем увійде в опалювальний сезон. Наприкінці листопада без тепла були Новояворівськ, Новий Розділ, Світловодськ, Куп'янськ.

На другому місці за кількістю виконаних обіцянок – міністр фінансів Оксана Маркарова – 8. Вона теж давала й виконала обіцянку запустити Митну службу. Крім того, глава Мінфіну виконала зобов'язання створити наглядові ради для «Укрексімбанку» і «Ощадбанку».

Новий чи старий Кабмін: однакові обіцянки Гончарука та ГройсманаСкільки обіцянок прем’єра Олексія Гончарука дублюють те, що планував зробити його попередник Володимир Гройсман.

Вадим Пристайко до кінця року виконав 6 обіцянок. Як і обіцяв міністр закордонних справ, президент Володимир Зеленський відвідав США і взяв участь у зустрічі «нормандської четвірки». Провалених обіцянок у Пристайка поки немає.

По 4 обіцянки виконали міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька і віцепрем'єр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. Буквально нещодавно, як і обіцяв Федоров, був запущений електронний кабінет забудовника – реєстрація та отримання документів, дозволів, ліцензій та сертифікатів за об'єктами будівництва тепер буде відбуватися в автоматизованому режимі. Причому завдяки кабінету забудовника у віцепрем'єра є одна провалена обіцянка, терміни якої були зірвані.

Міністр енергетики та захисту довкілля Олексій Оржель виконав 3 зобов'язання. Зокрема, шахтарям виплатили борги із зарплати, а Кабінет міністрів встановив «страхову» ціну на газ для населення. По дві обіцянки виконали міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, міністр соціальної політики Юлія Соколовська, міністр економіки Тимофій Милованов і міністр оборони Андрій Загороднюк.

Зовсім убогі ялинки виходять у міністра Кабміну Дмитра Дубілета й міністра освіти Анни Новосад – вони виконали тільки по одній обіцянці. Водночас шістьом міністрам загалом нічим свою ялинку прикрасити: Дмитро Кулеба, Владислав Криклій, Олена Бабак, Денис Малюська, Володимир Бородянський та Оксана Коляда не виконали цьогоріч жодної обіцянки.

Нагадаємо, раніше ми писали, скільки обіцянок мери виконали в цьому році.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: