Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Президент України
  • Голова Ради національної безпеки і оборони України

Зеленський пообіцяв наприкінці 2020 року на адмінкордоні з Кримом відкрити хаб

20 листопада 2019 року президент України Володимир Зеленський пообіцяв наприкінці 2020 року на адмінкордоні з Кримом відкрити хаб. «Ми вже домовилися з компанією SOCAR, хотів вам сказати, що ми там зробимо реально круту штуку. Ми вже розробили з компанією SOCAR, я вже бачив комп'ютерний дизайн, за один рік там побудують хаб», – заявив Зеленський (відео 1:05:06).
Не виконано
Сказано 20 листопада 2019 р.

Джерело

  • https://youtu.be/qKIkmkEl8Jc?t=3906
  • https://mtu.gov.ua/news/31833.html
  • Лист Мінреінтеграції від 15 січня 2021 року

Результат

У 2020 році робота над створенням хабу не була завершена, тому обіцянці присвоєно статус «не виконано».

Як свідчить інформація листа Мінреінтеграції від 15 січня 2021 року, Мінреінтеграцїї спільно з Херсонською ОДА, АТ «Укрзалізниця», ТОВ «СОКАР ЕНЕРДЖІ Україна» (у травні 2020 р.) укладено меморандум про взаєморозуміння та співробітництво, а також створено відповідну координаційну групу. В рамках роботи координаційної групи, визначено основні заходи для створення хабу та модернізації КПВВ «Чонгар».

Для можливості подальшого утримання та облаштування КПВВ Кабмін 21 жовтня погодив відчуження у АТ «Укрзалізниця» в державну власність із віднесенням до сфери управління Мінреінтеграції тимчасового КПВВ «Чонгар» та зони сервісного обслуговування перед ним. 9 грудня утворено комісію з питань передачі зазначеного майна, установча нарада якої відбулась 28 грудня для визначення шляхів реалізації цього заходу.