Що обіцяли мери обласних центрів зробити для містян у 2020 році

Читать на русском

У 2020 році на місцевих виборах люди обиратимуть нових мерів або знову проголосують за тих, кого вважають відповідальними та гідними продовжувати керувати містом. Ми вже розбиралися, як мери обласних центрів виконували обіцянки в 2019 році. Сьогодні «Слово і Діло» пропонує подивитися, що обіцяють зробити для містян мери обласних центрів у наступному році.

Найбільше обіцянок на наступний рік дав мер Києва Віталій Кличко. Більшість із них мер озвучив під час свого річного звіту. У столиці запланували реалізувати багато інфраструктурних проєктів. Вже кілька років триває реконструкція Київського зоопарку і в 2020 році Кличко пообіцяв відкрити два повністю оновлених об’єкти.

«У травні наступного року ми плануємо відкрити новий вхід у зоопарк – повністю облаштований та оснащений за новою концепцією. А до кінця 2020 року – новий приматник», – повідомив мер столиці.

До кінця 2020 року Кличко пообіцяв завершити реконструкцію кількох вулиць та капітальний ремонт двох шляхопроводів – неподалік станції метро «Почайна» на перетині вулиці Богатирської та проспекту Бандери, а також уздовж гілки швидкісного трамваю на Борщагівці.

«У планах на наступний рік, зокрема завершення реконструкції вулиць Туполєва, Покровської. Завершення капітального ремонту проспекту Бандери, Борщагівського шляхопроводу, шляхопроводу на перетині вулиці Богатирської та проспекту Бандери, вулиці Богатирської, Оболонського проспекту», – розповів мер.

До кінця 2020 року Кличко пообіцяв відкрити автомобільне сполучення через Подільсько-Воскресенський міст, що значно спростить життя мешканцям Троєщини.

Віталій КличкоМіський голова Києва
Кличко планує закупити 40 трамваїв у 2020 роціСказано 3 грудня 2019 р.Статус обіцянки: Не виконано

Також Кличко заявив, що наступного року за кредитні кошти ЄБРР місто планує закупити ще 40 трамваїв, а також у 103 вагонах метро мають встановити сучасне LED-освітлення.

Великі плани в мера столиці й щодо наведення ладу на автопарковках: «Ми плануємо, укомплектувати інспекцію з паркування, збільшити кількість евакуаторів щонайменше до 100 одиниць, забезпечити цілодобовий режим їх роботи, впровадити автоматизовану систему контролю оплати послуг за паркування, перейти на автоматизовану фіксацію порушень правил зупинки, стоянки, паркування авто в режимі фото-відеозйомки».

У серпні 2020 року Кличко обіцяв відкрити дитячий садок на вулиці Радунській, що на Троєщині.

Традиційно багато обіцянок на наступний рік озвучив мер Івано-Франківська Руслан Марцінків, який, до речі, у 2019 році виконав найбільше обіцянок серед мерів великих міст.

На початку грудня Марцінків пообіцяв, що 3 січня 2020 року він відкриє притулок для собак. «Ми дякуємо волонтерам, ми допомагаємо, але це має бути комунальний притулок. Я думаю, що ми на таку справу гроші знайдемо. Домовляймося – 3 січня я відкриваю притулок для собак», – запевнив він.

Також мер Івано-Франківська пообіцяв, що наступного року буде відкритий стадіон на вулиці Вовчинецькій, 202. «Справді, це є проблема. Але я думаю, що до наступного року буде відкритий цей стадіон. Ми плануємо – до Дня міста», – сказав Марцінків.

Ще влітку мер Івано-Франківська пообіцяв, що до кінця 2020 року добудує і здасть в експлуатацію міст на Пасічну, відповідаючи на питання президента України: «Якщо ми знайдемо 150 млн гривень вам на допомогу, ви за наступний рік добудуєте міст?».

Мер Львова Андрій Садовий у вересні пообіцяв відкрити 1000 місць у дитячих садочках у 2020 році. Також він планує наступного року встановити вбиральню навпроти Лялькового театру в 2020 році.

У Тернополі наступного року має відкритись новий транспортний маршрут. Про це у листопаді заявив мер міста Сергій Надал: «Ми готуємось провести з початком 2020 року новий конкурс на транспортні перевезення, який буде за новим маршрутам. З врахуванням ваших побажань, бо це не вперше звертаються тернополяни. Ми це врахували. Заплановано новий транспортний маршрут, який діятиме в наступному році та який дасть можливість доїхати до третьої лікарні мешканцям масиву «Дружби».

Також Надал пообіцяв, що завершальні роботи з будівництва «Водної арени «Тернопіль» будуть виконані у 2020 році.

«Є у нас такий цільний проєкт «Водна арена «Тернопіль». У цьому році роботи тривають, зараз іде активна частина робіт. Планується цьогоріч завершити основну частину робіт... На наступний рік залишиться лише завершити роботу - це облаштувати пусково-фінішний комплекс, а також зробити роботи, які пов'язані з облаштуванням додаткових мереж: відведення води, каналізація», – розповів міський очільник.

Мер Сум Олександр Лисенко пообіцяв відремонтувати Театральну площу в 2020 році. «Час Театральної площі прийшов! І вона буде відремонтована в наступному році. Зараз майже готовий проєкт. Після Нового року ми його презентуємо. Там буде фонтан», – зазначив він.

У квітні 2020 року в Сумах, згідно з обіцянкою мера, має відкритись інклюзивно-ресурсний центр №1 та протягом року будуть відремонтовані вулиці Матюшенка, Харківська, Вільний Лужок, а також двір по вулиці Героїв Крут.

Мер Миколаєва Олександр Сєнкевич запланував у 2020 році закупити для міста 30 автобусів, встановити світлофорні об’єкти біля дороги на Тернівку та відремонтувати пішохідні зони та дорогу в Північному мікрорайоні та сквер біля «Надії».

У Дніпрі в 2020 році має завершитись ремонт Набережної відповідно до обіцянки мера міста Бориса Філатова, який уточнив, що це буде зроблено, «якщо будуть гроші». Також очільник міста має намір до середини 2020 року повністю реконструювати всі історичні будівлі на проспекті Дмитра Яворницького, що належать міськраді та житлокомунхозу.

Небагато обіцянок у мера Харкова Геннадія Кернеса. Ще в липні він пообіцяв, що реконструкція Молодіжного парку завершиться наприкінці 2019 – на початку 2020 року. Станом на листопад реконструкція об’єкту тривала.

Міський голова Запоріжжя Володимир Буряк пообіцяв, що, незважаючи на дефіцит бюджету, програма з імплантації штучних кришталиків для лікування катаракти буде продовжена.

Мер Кропивницького Андрій Райкович пообіцяв придбати 5 автобусів у 2020 році, аби закрити проблеми на окремих жвавих маршрутах. Також у наступному році Райкович обіцяв відкрити новий центр надання адміністративних послуг та підготувати проєкт і почати ремонт дитячої поліклініки.

Раніше «Слово і Діло» писало, як Верховна рада й Кабмін впоралися з дорученнями президента Зеленського.

Також ми подивились, які головні обіцянки встигла виконати Верховна рада.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: