Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міський голова Івано-Франківська

Марцінків обіцяє добудувати та здати в експлуатацію міст на Пасічну до кінця 2020 року

2 серпня 2019 року міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків, відповідаючи на питання Президента України: "Якщо ми знайдемо 150 млн гривень вам на допомогу - ви за наступний рік добудуєте міст?", пообіцяв: "До кінця року (2020 року - ред.) ми добудуємо та здамо в експлуатацію" (відео 3:46-3:55).
Архів
Сказано 2 серпня 2019 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/watch/?v=2304976093052682
  • https://www.facebook.com/ruslan.martsinkiv/videos/183562146175262/
  • https://galka.if.ua/nastupnogo-tizhnya-mist-na-pasichnu-pochn/

Результат

19 січня 2020 року міський голова Руслан Марцінків зазначив, що наразі він так не отримав від Президента та уряду коштів на допомогу в будівництві мосту на Пасічну. Ведуться переговори з представниками Китаю та Европейського Банку Реконструкції та Розвитку, щодо надання коштів для добудови зазначеного об'єкта.

"Обіцяних коштів від Президента і від уряду, на жаль, ми бачимо, що очікувати не можна. Хоч я неодноразово звертався до Президента і до прем'єра-міністра, і до міністра інфраструктури. Поки що обіцянки залишаються обіцянками", - зауважив мер (відео 22:58-23:47).

10 липня 2020 року міський голова Руслан Марцінків повідомив, що міст на Пасічну будується виключно за кошти міського бюджету.

"Попри те, що ні держава, ні Кабмін не надали допомогу містові, ми все одно будуємо міст. Буквально наступного тижня ми будемо насовувати міст на останню опору. Будівництво відбувається тільки за кошти міського бюджету, але ми готові пришвидшитися", - зазначив мер.

Відповідно до пункту регламенту ІА "Слово і Діло", обіцянки, які стосуються дії суб’єкта в разі настання певних обставин, впливають на рейтинг лише в тому випадку, якщо такі обставини настали. Органи державної влади не надали відповідного фінансування в розмірі 150 млн гривень, що було головною умовою зазначеної обіцянки. Оскільки міст будується виключно коштом громади Івано-Франківська, то обіцянка переноситься в архів.