ПриватБанк у Ізраїлі подав новий позов проти Коломойського

Читать на русском
ПриватБанк у Ізраїлі подав новий позов проти свого колишнього власника Ігоря Коломойського на 600 млн доларів.

ПриватБанк у Ізраїлі подав новий позов проти свого колишнього власника Ігоря Коломойського на 600 млн доларів.

«Було ініційоване нове судове провадження в Окружному суді Тель-Авіва в Ізраїлі проти колишніх власників банку та інших відповідачів. Сума позову становить 600 млн доларів США », - це інформує пресслужба банку.

Інтерв'ю Коломойського The New York Times: підвищення ставок чи сигнал США?Мільярдер Ігор Коломойський дав інтерв'ю американському виданню The New York Times, в якому озвучив кілька провокативних заяв про своє бачення майбутнього України.

Повідомляється, що банк продовжує підготовку до слухання, яке має розпочатися 10 січня 2020 року, по суті своєї позовної заяви проти колишніх власників та інших осіб на суму понад 3 млрд доларів (з відсотками) у Високому Суді Англії та Уельсу.

Нагадаємо, уряд України 18 грудня 2016 року, пославшись на пропозицію НБУ і колишніх акціонерів ПриватБанку, найбільшими з яких на той момент були Коломойський і Геннадій Боголюбов, ухвалив рішення про націоналізацію цієї найбільшої на українському ринку фінустанови. Ексвласники банку вважають проведену націоналізацію, внаслідок якої вони повністю позбулися своїх акцій, незаконною, тоді як ПриватБанк і держава вимагають від них додаткового відшкодування збитків. Наразі сторони ведуть судові суперечки як в Україні, так і в іноземних юрисдикціях.

Окружний адмінсуд Києва 18 квітня 2019 року за позовом Коломойського скасував рішення про націоналізацію ПриватБанку.

Кабмін, Нацбанк і ПриватБанк відразу в травні оскаржили це рішення.

15 жовтня ПриватБанк здобув перемогу в Апеляційному суді Англії та Уельсу в справі проти Коломойського і Боголюбова.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: